Associació de Periodistes i Escriptors Agraris de Catalunya

La fauna cinegètica causa danys en conreus i accidents de carretera sense una cobertura d’assegurances suficient.

Facilitar la caça i mesures fitosanitàries s’apunten com a vies de solució que cal implementar en un pla estratègic.

En el marc del Col·legi de periodistes amb la presència d’Anna Sanitjas, directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del DACC en la taula rodona compartida amb Vicenç Manent, Societat de Caçadors de Cardedeu, Francesc Xavier Miarnau, Productor fructícola i Xavier Da Pena, corredor d’assegurances.

Continua llegint

El camp rebutja limitar els preus com demana Yolanda Díaz: "Ens castigarà encara més"

Compartim l'article en castellà publicat el passat 7 de setembre pel diari El Mundo.

"Si se aprueba esa medida de Yolanda Díaz, que una familia coma una cordero se va a convertir en un privilegio". El sector productivo de los alimentos rechaza de forma unánime la iniciativa planteada por la vicepresidenta segunda del Gobierno, Yolanda Díaz, de poner tope a los alimentos básicos ante la escalada inflacionista. Todas las organizaciones agrarias sin excepción y los propios agricultores y ganaderos, acosados por la escalada de la materias primas, rechazan lo que consideran "una ocurrencia" porque sus repercusiones, en caso de aprobarse, tendrían unas consecuencias "todavía peores, nos castigará y hasta pueden producirse desabastecimiento total de determinados alimentos".

Continua llegint

La digitalització en el sector agrícola té el repte d’arribar als seus protagonistes

La digitalització en el sector agrícola comença a presentar una realitat, i és que les inversions no estan arribant amb fluïdesa als veritables protagonistes: agricultors i ramaders. Aquesta qüestió crítica és la que ja estan afrontant tècnics, investigadors i administració, i així ha quedat palesa en la jornada ‘Impacte en l'agricultura 4.0 en el marc de la PAC’, organitzada pel Consell d'Enginyers Tècnics Agrícoles, la Institució d’Estudis Catalans i de demarcació de Barcelona del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya.

Continua llegint