Com ja és habitual, la nostra associació organitza una jornada tècnica en el marc de la Fira de Sant Miquel de Lleida.

Enguany, hem volgut incidir en la recerca de solucions pel sector agrari davant els efectes de la crisi climàtica, i porta per  titol: “ASSEGURAR LA PRODUCCIÓ FRUITERA FRONT LES GELADES I PEDREGADES: OPCIONS ECONÒMIQUES” .

Tindrà lloc el dissabte dia 1 d’Octubre a les 10.00.hores, al saló Segrià de la Fira de Lleida (Avinguda President Josep Tarradellas, s/n, 25001 Lleida).

Comptarà amb la participació de responsables i tècnics de l’ICEA (Institució Catalana d’Estudis Agraris), AFRUCAT (Associació Empresarial de Fruita de Catalunya), i ETSEA_UDL (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària- Universitat de Lleida), entre d’altres organitzacions.

L'assistència és gratuita. Us hi esperem!

El present document constitueix una versió actualitzada (en castellà), de l'anàlisi del Copa i de la Cogeca amb la referència COV(22)2123. El mateix és una recopilació no exhaustiva de les contribucions rebudes per part de les organitzacions nacionals membres del Copa i de la Cogeca

Introducción

Desde el Copa y la Cogeca vemos con buenos ojos que la presidenta Ursula von der Leyen se haya unido a las advertencias del comisario Wojciechowski, la FAO y la ONU sobre el posible déficit de alimentos como consecuencia de la agresión rusa, y a su llamamiento urgente para que la Unión Europea incremente su producción alimentaria. Los servicios de la Comisión pronostican que se necesitará un aumento del 30 % en las exportaciones de cereales para paliar las repercusiones en los mercados mundiales. Sin duda, el aprovechar todas las tierras productivas disponibles, potenciar la productividad agrícola y utilizar tecnologías seguras ayudará a lograr tal objetivo.

Continua llegint

El projecte H2020 PATHWAYS vol recollir l'opinió de les parts interessades en la ramaderia. Amb l'objectiu de reduir l'impacte mediambiental i, al mateix temps, respondre a la demanda social de productes carnis i lactis segurs, nutritius i assequibles, aquest projecte també tracta d'identificar i augmentar les pràctiques sostenibles al llarg de les cadenes de subministrament i producció del sector ramader europeu.

Continua llegint

El dissabte 28 de maig, i coincidint amb l'Assemblea General de la nostra associacio, Agropres va visitar la finca  d'oliveres Clos de la Torre, ubicada a Rabós d'Empordà (Gariguella). Acompanyats pel mateix propietari del Mas del Clos, Martí Clos, se’ns van presentar les diferents parcel·les d’oliveres que contenen aquestes  varietats:

Continua llegint

El passat dia 7 d'abril, la Junta Directiva d'Agropres va signar un nou conveni de col·laboració amb el Col.legi de Periodistes de Catalunya. Aquest acord reforça els lligams històrics entre totes dues institucions i facilitarà, entre d'altres, l'accés dels membres d'Agropres als serveis i espais del Col.legi de Periodistes de Catalunya (CPC) per tal de poder desenvolupar millor la seva tasca professional.

Continua llegint

El Ministeri d'Agricultura, a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), va avançar a les comunitats autònomes les quantitats necessàries per al pagament de les bestretes dels ajuts directes de la política agrària comuna (PAC) corresponents a la campanya 2021 . La Comissió Europea ha autoritzat a que aquest any la bestreta pugui pujar del 50% habitual a un 70%.

Continua llegint

  • La Fira de Sant Miquel va tenir lloc del 30 de setembre al 3 d'octubre
  • Agroprés va organitzar el passat dia 30 de setembre una taula rodona dins el marc de la fira

El passat 30 de setembre, va tenir lloc dins la 15a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel una taula rodona per tractar de la problemàtica de la fauna salvatge en els cultius fruiters i extensius i buscar-ne les solucions.

Continua llegint

Les dades estatals de producció agrària ecològica corresponents a l'any 2020 s'acaben de fer públiques. El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, considera que Espanya està en disposició de complir amb els objectius del Pacte Verd Europeu d'arribar al 25% de terres agrícoles en ecològic per al 2030. Quadre: CCPAE

Continua llegint