El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura (DARP), Carmel Mòdol, juntament amb el president de l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat), Francesc Torres, el director general de l'entitat, Manel Simon, i el president del Comitè de fruita de pinyol de l’entitat, Sebastià Escarp, han presentat les previsions de collita de préssec i nectarina a Catalunya aquest any. Foto: Afrucat

Continua llegint

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) destinarà 1,2 M€ en ajuts als petits escorxadors atalans i a establiments de manipulació de carn de caça amb l’objectiu de facilitar la fixació del sector ramader al territori, afavorir l’arrelament de la població al medi rural i desenvolupar cadenes de distribució curtes i mercats locals. Foto: DARP

Continua llegint

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha fet en una finca del terme municipal de Tortosa (Baix Ebre) els primers alliberaments de l’insecte parasitoide Anagyrus aberiae a camps de cítrics atalans per al control de la plaga del cotonet de les Valls o de Sud-àfrica, Delottococcus aberiae. Foto: DARP

Continua llegint

“En un any marcat per la pandèmia, la producció ecològica a Catalunya continua creixent i diversificant-se, i deixa clar que la transició cap a sistemes alimentaris més sostenibles és una realitat i representa també una enorme oportunitat”. Així ho ha explicat la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, a la roda de premsa en què s’han presentat les dades de producció agrària ecològica a Catalunya 2020. Fotos: DARP

Continua llegint