Acord per promoure la innovació en el sector vitivinícola entre CaixaBank i la PTV

set. 5, 2019 | Notícies

CaixaBank ha signat un acord amb la Plataforma Tecnològica del Vi (PTV) amb l’objectiu de posar en marxa línies de cooperació conjuntes que contribueixin a promoure la innovació en el sector vitivinícola. Mitjançant aquest conveni, que CaixaBank articula a través d’AgroBank, es promouran diferents accions i activitats orientades a tots els professionals que estàn vinculats directament o indirectament a l’activitat del sector del vi.

La signatura del conveni ha anat a càrrec de Carme Sabrí, directora d’AgroBank, i Mireia Torres, presidenta de la PTV. Segons han assenyalat en un comunicat, “aquest acord posa de manifest el compromís d’ambdues entitats de donar suport a les necessitats particulars del sector vitivinícola i impulsar la innovació com a motor de la seva activitat econòmica”.

L’acord es materialitzarà a través de sessions, jornades o reunions conjuntes en les quals s’oferirà formació en matèria d’innovació, es divulgaran projectes de R+D+i i es posaran a la disposició del sector els productes de finançament que des d’AgroBank s’ofereixen per promoure la inversió de les empreses vitivinícoles en innovació.

Així mateix, l’esmentat conveni contempla la participació d’AgroBank en el Premi PTV d’Innovació, que té com a objectiu donar visibilitat i posar en valor l’activitat innovadora dels socis de la Plataforma Tecnològica del Vi, a través del reconeixement als seus projectes de R+D+i, consorciats o individuals, desenvolupats tant en l’àmbit estatal com internacional.

En la seva segona edició, el Premi PTV d’Innovació inclourà un Premi –en metàl·lic– a la categoria ‘Jove Investigador’ que es destinarà a reconèixer i impulsar la producció científica del sector del vi al nostre país i que estarà patrocinat per Agrobank. La PTV també concedirà aquest any un ‘Premi Honorífic’, adreçat a grans professionals del sector amb una trajectòria notable en l’àmbit de la innovació.