‘Vitis Prohibita, Le Retour Des Cépages Résistants’, gran guanyadora del Most Festival 2019

nov. 19, 2019 | Notícies

El Most 2019, 9è Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, que s’ha celebrat del 7 al 17 de novembre a Vilafranca del Penedès, ha tingut com a gran guanyadora a ‘Vitis Prohibita, Le Retour des Cépages Résistants’, de Stéphan Balay, que ha rebut dins de la secció Collita el Gran Premi del Jurat, valorat en 3.000€.

Dins d’aquesta mateixa secció han estat guardonats ‘Celler cooperatiu de Gandesa. Testimonis’, d’Oriol Gràcia i Esther Benet, que han rebut el premi vi català; ‘El vino, el mundo y nosotros’, d’Antonio Lobo’, el premi a la Projecció Internacional; ‘Vinho’, d’André Laranjinha, el premi al Millor Documental; ‘Patchwork’, de María Manero, el premi a la Millor Ficció; ‘D.O. Penedès. 2700 anys’, de Jordi Escofet, s’ha fet amb la Millor Promocional i ‘L’invisible’, de Sergey Tsoller, amb el premi Arrels.

Pel que fa a la secció de curtmetratges Brot, el premi del Jurat, dotat amb 1.000 euros, ha recaigut en ‘Demasiado lejos para oírlo todo’, d’Héctor Montaño. En aquesta secció ‘Vaca’, de Marta Bayarri, s’ha endut el premi del Jurat Jove, mentre que ‘Pizza’, d’Aitor de Kintana Moraza i Iñaki Rikarte Egidazu ha rebut el Premi del Públic Domènech Vidal, dotat amb 1.000 euros.

La 9a edició del Most 2019 ha finalitzat amb el lliurament de premis i la pre-estrena del film ‘La hija de un ladrón’, òpera prima de Belén Funes, protagonitzada per Eduard Fernández i Greta Fernández i que ha presentat la mateixa actriu. El festival continuarà entre el 27 de novembre i l’1 de desembre amb el Rebrot del Most al Priorat.

El Most 2019 ha lliurat els premis honorífics a l’actriu i el director catalans Assumpta Serna i Ventura Pons, en reconeixement a la seva dilatada trajectòria cinematogràfica.

D’altra banda, s’ha aconseguit superar la xifra rècord d’espectadors i s’ha arribat als 5.300 després dels 10 dies de festival al Penedès i pendents dels cinc dies del rebrot del Most. Aquesta xifra suposa gairebé 500 persones més que a l’edició de 2018.

Una de les activitats que té més èxit al festival és la fórmula dels tastos amb pel·lícula i també ajuda la implicació dels ponents. El ‘Most als Cellers’ ha funcionat molt bé, segons els organitzadors, en bona part degut a la implicació dels cellers per programar accions enoturístiques singulars que complementen la projecció.

L’aposta educativa ‘Most Edu’ ha obtingut una bona resposta dels adults i escolars i consolida una iniciativa que va néixer el 2018 amb l’objectiu d’aportar a petits i grans coneixement i reflexió a l’entorn de les arts del cinema i del vi.

Així mateix, s’ha detectat un increment de públic d’arreu de Catalunya. A més, el públic més fidel ha augmentat i és cada vegada més transversal, assistint a grans esdeveniments cinèfils, però participant també a les sessions de cinema del vi i tastos de 4 regions vinícoles diferents.