Abonats els ajuts a 666 explotacions d’oví i cabrum per pèrdua de renda per la Covid-19

nov. 27, 2020 | Notícies

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha pagat 518.000 euros en ajuts a un total de 666 explotacions ramaderes d’oví i cabrum per compensar la pèrdua de renda originada per la Covid-19.

La declaració de l’estat d’alarma durant els mesos de març i abril va causar als productors d’oví i cabrum limitacions que van derivar en dificultats per comercialitzar amb normalitat les carns durant els passats mesos d’abril i maig.

El tancament de la restauració o les dificultats econòmiques de la població són exemples clars que afecten directament la comercialització de xais i cabrits. Aquest ajut busca compensar el sector de l’oví i el cabrum per les pèrdues que ha patit, amb la intenció de mantenir el sector viu i competitiu.

Així doncs, el passat mes de juliol es van convocar aquests ajuts de minimis destinats a les explotacions ovines i caprines amb dificultats de comercialització de xais i cabrits, durant els mesos de març i abril, com a conseqüència de l’estat d’alarma. El passat 12 de novembre, es va publicar la relació dels expedients concedits i aquesta setmana s’ha fet efectiu el pagament de l’ajut.

L’import d’aquesta subvenció correspon a fons propis del Departament d’Agricultura i a l’assignació de fons efectuada segons la distribució territorial aprovada pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), aportats pràcticament a parts iguals. Gràcies a l’aportació del DARP, s’ha pogut concedir l’import màxim de 12 euros per animal elegible que preveu la resolució.