Renovació amb 59 vehicles del parc mòbil del Cos d’Agents Rurals

febr. 9, 2021 | Notícies

Dilluns 8 de febrer s’han lliurat a la seu de l’Àrea General del Cos d’Agents Rurals els 59 nous vehicles que ja han entrat en servei. Els vehicles, que han estat distribuïts per les diferents àrees regionals, corresponen al model Dacia Duster, un vehicle versàtil i ben adaptat a tot tipus de camins. Foto: DARP

En aquesta remesa també s’han adaptat tres vehicles pel Grup Especial Caní (GEK9), per tal de poder portar els diferents gossos de la unitat amb les mesures de seguretat i de confort necessàries.

Amb aquesta renovació, el parc mòbil del Cos d’Agents Rurals esdevé molt més respectuós amb el medi ambient, comptant amb vehicles que redueixen les seves emissions de CO2, així com també dóna millors prestacions i més seguretat als agents que han d’actuar dia a dia pel medi natural.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha fet una inversió de 5,4 milions d’euros durant aquest any per adquirir 109 vehicles en règim d’arrendament (50 Toyota Hilux i 59 Dacia Duster), substituint bona part dels 130 vehicles que són de propietat i que tenen una mitjana d’edat superior als 15 anys d’antiguitat. Amb aquestes incorporacions, en només un any s’ ha renovat gairebé la meitat de la flota de 238 vehicles de la que disposa el cos.

El Pla de renovació i dimensionament de la flota de vehicles es troba contemplat al Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024 (PECAR) aprovat el juliol de l’any 2019 i que compta amb 8 línies estratègiques, 28 programes i 103 accions.