El porcí i la importància comercial de la Xina

set. 24, 2024 | Notícies, General |

Durant el viatge oficial a la Xina del president del Govern, Pedro Sánchez, en què els representants d’Interporc, juntament amb altres empreses i organitzacions del país, han format part de la delegació empresarial que ha acompanyat el Govern.

Amb aquest motiu s’han produït trobades organitzades per Interporc, l’Organització Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca, en què s’han mantingut diferents converses amb representants governamentals espanyols en què els ha traslladat el valor destacat que té per a l’economia nacional el comerç que mantenen les empreses porcines espanyoles amb la Xina.

Un dels temes centrals abordats ha estat el procés de recerca antidòping iniciat per l’Administració xinesa al porcí europeu el mes de juny passat, així com altres assumptes que es troben en fase de negociació. Les autoritats espanyoles han mostrat el seu suport i compromís en la defensa dels interessos del sector i han subratllat la importància de les exportacions porcines a aquest país.

El president de l’Organització, destacava que “la nostra presència en aquest viatge mostra un suport significatiu al sector porcí per part del Govern, més encara amb la presència del president”. I ha recordat que “el 2023 vàrem exportar a la Xina un total de 560.488 tones per un valor de 1.223 milions d’euros. Això és riquesa que generem per a Espanya i que, sens dubte, és molt important que es reconegui i es defensi”.

Em sembla important recordar també que Interporc ha ofert, dimarts 10 de febrer, a la Trobada Empresarial Espanya-Xina celebrada a Shanghai, un esdeveniment clau d’aquest viatge per enfortir les relacions comercials entre els dos països. Durant la trobada, en què hi ha hagut conferències, taules rodones i diverses sessions de networking, Interporc ha destacat la rellevància del sector porcí espanyol i ha ofert un acte de tall i degustació de pernil de capa blanca a tots els assistents per promocionar la qualitat i tradició del producte porcí espanyol.