El porcí espanyol a la Xina

oct. 2, 2024 | General, Notícies, Ramaderia |

La investigació per suposada competència deslleial oberta per la Xina a determinats productes del porc procedent de la Unió Europea, on Espanya és el primer exportador i Catalunya la primera comunitat a aquest país, com a resposta als aranzels de Brussel·les als vehicles elèctrics xinesos, va estar present a la conversa de Sánchez amb Li Qiang.

El president del Govern espanyol va expressar, dilluns 9 de setembre, davant el primer ministre xinès, Li Qiang, la seva sorpresa per la investigació oberta pel país asiàtic al porcí d’Espanya i va defensar els alts estàndards d’aquest sector.

Fonts del Govern espanyol van informar que a la reunió a porta tancada amb motiu de la visita de Sánchez a la Xina, el cap de l’Executiu i el seu homòleg xinès van abordar aquest assumpte amb claredat i franquesa.

Segons aquestes fonts, el president del Govern va expressar a Li la seva sorpresa per les investigacions que afecten la indústria porcina espanyola. A més, va ressaltar els alts estàndards amb què treballen les empreses d’aquest sector, va dir que estan disposades a col·laborar i va expressar el desig que aquest assumpte se solucioni mitjançant el diàleg i la comprensió mútua.

Per la seva banda, Li Qiang va fer palesa la seva preocupació pels aranzels europeus als automòbils elèctrics xinesos i va lamentar que es tracti de manera diferent els procedents del seu país que els que arriben d’altres nacions com els Estats Units o el Canadà.

Li va assegurar que totes les subvencions a la indústria de l’automòbil xinès compleixen les regles de l’Organització Mundial del Comerç.

Després d’aquest intercanvi de punts de vista, les dues parts van mostrar la voluntat d’arribar a un acord mitjançant el diàleg i la cooperació.

Per la seva banda, Luis Planas, ministre d’Agricultura, va manifestar “La meva voluntat, i la del Govern, és sempre que els productes alimentaris no siguin objecte de les disputes comercials”, va dir Planas en declaracions a mitjans espanyols.