Les energies renovables: un nou horitzó laboral a les zones rurals

oct. 4, 2024 | General, Notícies |

Les energies renovables s’ubiquen principalment en entorns rurals on hi ha els recursos naturals del sol i el vent i l’espai per executar-los. El desenvolupament d’aquestes tecnologies i la necessitat d’accelerar la transició energètica permet que entorns rurals que fins ara havien patit més despoblació, tornin a tenir activitat econòmica, ja que cal mà d’obra especialitzada per a la construcció i el desenvolupament d’aquests projectes.

L’empresa Endesa és conscient d’això per què des del moment que dissenya els seus projectes ho fa amb la ferma convicció de romandre a la zona i ser un actor més que generi riquesa, ocupació i desenvolupament. Per poder-ho dur a terme fa dos anys, juntament amb FUNDACIÓN JUAN XXIII va posar en marxa un pla formatiu per afavorir la inclusió de persones amb discapacitat en aquest nou marc laboral en auge. L’objectiu és facilitar-ne la possible incorporació en treballs mediambientals associats a plantes fotovoltaiques i les energies renovables.

La formació impartida ha permès als alumnes que l’han anat completant que sis mesos després de la seva acreditació el 39% hagi aconseguit una ocupació, el 8% dels quals a les instal·lacions renovables.

Cal reconèixer-los aquesta tasca, que segueixin treballant en aquestes zones on desenvolupin els seus projectes, ja que volen ser un actor més als entorns rurals i ajudar a la integració d’un col·lectiu tan vulnerable com les persones amb discapacitat.

La formació és part de les activitats que duu a terme l’empresa a totes aquelles àrees on construeix instal·lacions de generació d’energies netes.

El contingut d’aquesta activitat formativa està compost per un total de 99 hores, de les quals 37 són pràctiques. Aquesta iniciativa contribueix al compliment de 10 dels 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i la millora de l’ús dels mitjans digitals per part de les persones amb discapacitat.