Paper per a plàstic

abr. 12, 2019 | Notícies

La possibilitat de disminuir la petjada ecològica de tots els cultius però sense incidir en la seva productivitat ha estat un dels reptes de les innovacions de Smurfit Kappa, que ha aconseguit crear AgroPaper, un material partint paper 100% biodegradable, dissenyat per substituir el plàstic emprat quan es porta a terme el encoixinat agrícola, procés que evita el creixement de males herbes, manté una temperatura òptima i millora la seva fertilitat.

A diferència del polietilè, més difícil i car d’eliminar i que pot deixar petits fragments que perjudiquen el medi ambient, i l’ús de ‘AgroPaper’ permet que al final del cultiu es biodegrada i integra de manera segura i innòcua convertint-se en matèria orgànica per el sòl.

El desenvolupament de AgroPaper és fruit del treball d’investigació realitzat per especialistes en la fabricació de paper de Smurfit Kappa Nervión i la planta de Smurfit Kappa Navarra a Sangüesa en col·laboració amb el ‘Instituto Navarro de Tecnologías y Infraestructuras Agroalimentaries (INTIA),’ que han aconseguit descobrir la forma d’utilitzar fibres de pi procedents de boscos locals explotats de manera sostenible com a material base per conformar aquesta revolucionària solució de paper.

Al seu valor per reduir la petjada de carboni en l’aplicació de l’encoixinat agrícola, s’afegeix que, en diverses proves realitzades, la solució pot augmentar el rendiment dels cultius.

Així mateix, cal destacar que el paper és elaborat amb fibra de pi provinent de fusta de boscos del nord d’Espanya gestionats de manera sostenible. Es pot col·locar de forma mecànica, amb la maquinària actual. Produeix un gran control de les males herbes, incloent la juncia. Té un emmagatzematge durador i és totalment biodegradable segons la normativa EN13432. De la mateixa manera, produeix un estalvi de costos en gestió i manipulació, ja que no genera residus, i és totalment compostable.

J.D.M.