Preacord al conveni de caves i vins escumosos de Catalunya

abr. 12, 2019 | Notícies

Després de més d’un any de negociacions, aquesta setmana s’ha signat el preacord del conveni de caves i vins escumosos de Catalunya.

Els principals punts d’aquest acord, per a CC.OO. de Catalunya, són:

  • Increments salarials al 2018 del 2 %, amb caràcter retroactiu des l’1 de gener de 2018, al 2019 del 2 %, amb caràcter retroactiu des l’1 de gener de 2019, i al 2020 del 2,25 %, des l’1 de gener de 2020.
  • Definició de una nova estructura professional basada en grups professionals.
  • Jubilació parcial amb contracte de relleu: a petició del treballador, l’empresa accedirà a la seva tramitació.
  • Protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe.

CC.OO., amb el 95 % de la representació al sector del cava, ha valorat ‘positivament’ aquest acord, que “suposa l’inici de la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors i treballadores del cava, així com la millora de les condicions socials i laborals”.

Així mateix, el sindicat ha assenyalat que “ens reafirmem en la necessitat de potenciar el sector del cava, creant una mesa Sectorial del Cava, que ens permeti abordar una estratègia conjunta que ens ajudi a potenciar el nostre producte, un producte enraigat a la terra, de elaboració molt complexa i amb una qualitat excepcional que darrerament esta sent abandonat per les nostres Institucions”.