El sector ecològic continua creixent

abr. 26, 2019 | Notícies

L’associació nacional Valor Ecològic, Ecovalia, presentava fa uns dies a la seu de la Caixa Rural l’Informe Anual, el qual confirma el creixement del sector ecològic i la posició destacada d’Espanya, que segueix liderant la producció i es manté, un any més, entre els deu països de major consum a nivell mundial.

Des d’Ecovalia assenyalaven que “ens sentim molt orgullosos d’haver contribuït, a través de les nombroses activitats que hem dut a terme durant el passat any, al creixement i bona salut del sector. Prova d’això és l’estudi editat en el qual s’evidencien arguments contundents que posicionen a la producció ecològica com l’eina més eficaç per a la mitigació i adaptació al canvi climàtic”.

Caixa Rural del Sud va acollir l’acte de presentació de l’Informe Anual de la Producció Ecològica, en què el president de Ecovalia, Álvaro Barrera, va destacar que “la producció ecològica és una necessitat de futur. La mitigació del canvi climàtic passa per la producció ecològica”. A l’Estat espanyol, la superfície ecològica certificada augmentar un 3,1%, i el nombre d’operadors s’aproxima ja als 44.000

Per la seva banda, el secretari general d’Agricultura, Ramaderia i Alimentació de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible de la Junta d’Andalusia, Vicente Pérez, ha assenyalat que “l’agricultura i la ramaderia són sectors que s’estan desenvolupant. La ramaderia ocupa zones d’alt nivell potencial. El nou govern proposa un pla estratègic per a tots els sectors, sobretot per a aquest sector que és molt rendible i competitiu”.

Entre les dades mundials, destaca el increment de la superfície destinada a la producció ecològica, que va augmentar un 20,7%, i la xifra de mercat supera els 92.000 milions d’euros. A Europa, el valor de mercat del consum ascendeix a 37.300 milions d’euros, posicionant aquí Espanya en el setè lloc. La xifra de productors va registrar una pujada de més del 6,5%, situant-se Espanya en primera posició, amb més de dos milions d’hectàrees.

Finalment, a Espanya, la superfície ecològica certificada augmentar un 3,1%, i el nombre d’operadors s’aproxima ja als 44.000 (43.984), un 5,3% més que el 2017. Aquesta xifra s’espera que segueixi la seva progressió i superi els 50.000 el 2020.

Entre les activitats destacades de Ecovalia durant el passat exercici hi ha les accions per a la difusió de les normes UNE de Insums per a ús en agricultura ecològica, que afavoriran la internacionalització del mercat ressò, i que han estat realitzades amb entitats de diferents països. En la mateixa línia, cal posar de manifest l’enfortiment de la presència del sector ecològic nacional en projectes i fòrums internacionals, sense desatendre les activitats d’àmbit local.

Les dades de l’informe es poden consultar al següent enllaç:

https://www.ecovalia.org//images/InformeAnual18_Ecovalia(mail).pdf

J.D.M.