Atorgats 36 diplomes de Mestre Artesà Alimentari

abr. 30, 2019 | Notícies

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha atorgat enguany el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a 36 persones, de les quals 20 són forners, 8 pastissers, 5 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers, i un formatger; en reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l’artesà exerceix el seu ofici, com ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Nom Cognom Ofici artesania Municipi (de l’establiment) Comarca
Francesc Xavier Alemany Juanola Carnisser, cansalader i xarcuter Girona Gironès
Modest Genís Sais Carnisser, cansalader i xarcuter Vilabertran Alt Empordà
Jordi Vilarrasa Vilanova Carnisser, cansalader i xarcuter Olot Garrotxa
Andreu Boher Pruna Carnisser, cansalader i xarcuter Vilassar de Mar Maresme
Natàlia Rodríguez Andreu Carnisser, cansalader i xarcuter Vimbodí Conca de Barberà
Cristobal Núñez Rodríguez Pastisser Reus Baix Camp
Marc Margalef Veciana Pastisser Tarragona Tarragonès
Joan Galimany Kessler Pastisser Barcelona Barcelonès
Josep Cros Roldos Pastisser Vilassar de Dalt Maresme
Xavier Puigvert Soler Pastisser Sant Pol de Mar Maresme
Jordi Gómez Vera Pastisser Puigcerdà Cerdanya
Jordi Margarit Bussalleu Pastisser Anglès Selva
Joaquim Trias Tolosa Pastisser Santa Coloma de Farners Selva
Salvador Maura Rayó Formatger Ribera d’Urgellet Alt Urgell
Ramón Balcells Martínez Xurrer Barcelona Barcelonès
Joan Gallego Virgili Xurrer Blanes Selva
Ramon Benet Aregall Forner Sabadell Vallès Occidental
Emilio Ojeda García Forner Sant Joan Despí Baix Llobregat
Tomàs Girvent Oliva Forner Balenyà Osona
Manel Pérez Coronas Forner Argentona Maresme
Josep Maria Penella Esmatges Forner Agramunt Urgell
Joaquim Ribes Borràs Forner Torrefarrera Segrià
Jaume Fernandez Giralt Forner Barcelona Barcelonès
Lidia Rocamora Torà Forner Barcelona Barcelonès
Antoni Gil Miranda Forner Barcelona Barcelonès
Sellam Khanoun Adahane Forner Barcelona Barcelonès
Llorenç Llaó Balin Forner Barcelona Barcelonès
Pere Casamitjana Piñol Forner Barcelona Barcelonès
Jordi Jordà Peña Forner Barcelona Barcelonès
Jaume Ramon Llecha Terré Forner Barcelona Barcelonès
Francisco Tortosa Garcia Forner Barcelona Barcelonès
Mario Tortosa Trepat Forner Barcelona Barcelonès
Marta Palau Casanovas Forner Barcelona Barcelonès
Aurelio Marin Pascual Forner Barcelona Barcelonès
Andreu Sabadell Pons Forner Barcelona Barcelonès
Elena Vega Pérez Forner Barcelona Barcelonés

El DARP atorga aquest Diploma a les persones artesanes alimentàries que siguin proposades per les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o amb sol·licitud de les persones interessades. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’ha lliurat més de 1.000 diplomes.

Es considera mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys, i disposen del carnet d’artesà alimentari.

Per tant, l’atorgament del Diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l’artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les qual se’ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l’ofici.

El reconeixement de l’artesania alimentària contribueix a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’aquesta activitat a Catalunya i a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.