Alerten de l’impacte que pot tenir en el boví irlandès i el comunitari un Brexit sense acord

abr. 30, 2019 | Notícies

El ministre irlandès d’Agricultura, Michael Creieu, ha alertat que un Brexit sense acord tindria un efecte profundament negatiu en les economies irlandesa i britànica. El sector agroalimentari irlandès es veuria afectat de manera única, amb la carn especialment exposada. És probable que el impacte sigui immediat i, sense suport, almenys a curt termini, molts dels ramaders irlandesos es vegin en serioses dificultats.

Si la carn de boví irlandesa perd la seva posició competitiva en el mercat del Regne Unit, hi haurà conseqüències inevitables per al sector boví comunitari ja que hi haurà un desplaçament significatiu cap a altres parts de la Unió Europea.

Irlanda té la sort de ser part d’una Unió que ha tingut la previsió d’implementar un conjunt de mesures per donar suport als productors primaris en moments d’interrupció significativa del mercat. Si el Regne Unit deixa a la Unió Europea sense un acord, aquest serà un esdeveniment pertorbador sense precedents.

Es requerirà el conjunt complet de mesures en virtut del Reglament de l’Organització Comuna de Mercat, incloses les mesures de suport al mercat més tradicionals i les mesures excepcionals previstes en la reforma de 2013, per tal de proporcionar una mesura específica per proporcionar liquiditat a les explotacions familiars que s’enfrontarien a un repte sense precedents.

J.D.M.