La Fageda aposta fort per les melmelades

maig 19, 2019 | Notícies

La cooperativa La Fageda, sòcia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), ha llançat aquesta primavera un nou assortiment de melmelades amb una imatge i un packaging més moderns, tot i que sense perdre les arrels. La gamma, pensada per a esmorzars, presenta 7 gustos de melmelades: maduixa, préssec, figa, pera, pruna, tomàquet i fruits vermells.

A banda del gustos, s’han introduït innovacions pel que fa a l’elaboració ja que contenen exclusivament sucre de canya i suc de llimona, a banda de la fruita natural amb un percentatge superior al 60%. Per tant, no conté ni colorants ni conservants i la seva textura es consistent i amb trossos de fruita.

La nova imatge destaca per la claredat i transparència ja que les etiquetes permeten veure-hi dins el pot. L’eslògan que l’il·lustra diu: ‘L’únic secret és la bona fruita cuita lentament’. Així ho testimonien els 40.000 visitants que cada any recorren les instal·lacions de La Fageda a Santa Pau i poden observar els vuit focs que couen lentament el contingut de vuit grans olles. En els pots també s’hi pot llegir la procedència de la fruita, la més propera i de la millor qualitat possibles, tot elaborat al bell mig del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

L’envàs segueix sent de vidre i està disponible en dos formats, pots individuals de 230g o dos packs amb assortits diferents, cadascú dels quals conté 3 pots de 43g.

L’any 2018 La Fageda va produir 37.000kg de melmelades (9% més que el 2017) i va facturar pel mateix concepte 219.000 euros (22% superior a l’exercici anterior).

La Fageda elabora melmelades des del 2012, moment en que va ser necessari recol·locar 20 treballadors de l’antic viver forestal que s’havien quedat sense feina. Actualment hi ha prop de 30 persones que treballen o fan feines ocupacionals a l’obrador de melmelades de La Fageda.