Audrey Doré, del Celler de Can Roca, Millor Sommelier de Catalunya 2019

nov. 20, 2019 | Notícies

Dilluns 18 de novembre, a la tarda, s’ha celebrat la final del Concurs del Millor Sommelier de Catalunya al Fòrum Gastronòmic a la Fira de Barcelona, en la qual Audrey Doré, del Celler de Can Roca ha resultat ser la guanyadora d’aquest certamen organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS).

La candidata, juntament amb els altres dos finalistes –Anna Casabona i Ton Colet– participaran en el Concurs Nacional de Sommeliers, en representació de Catalunya, en el que hi participen els diferents guanyadors regionals i que es durà a terme entre el 30 de març i 2 d’abril de l’any vinent, al Salón de Gourmet de Madrid.

Segons ha explicat ACS, tots els participants s’han convocat a primera hora del matí al Fòrum Gastronòmic per a enfrontar-se a un examen escrit, seguit d’una prova pràctica de tast a cegues d’idiomes i una prova de comunicació. Tenint en compte els resultats de cada candidat, el comitè tècnic ha triat als tres finalistes, que han hagut de superar un test ràpid d’imatges, el tast de dos vins i la identificació de tres productes, la detecció d’errors en una carta de vins, la presa de comanda en una taula, una prova de decantació i una prova sorpresa, nova d’aquest any, de servei d’un vi.

Després de valorar les actuacions de cadascun dels concursants, el jurat, encapçalat per la presidenta de l’ACS, Anna Vicens, ha triat a Audrey Doré com a Millor Sommelier de Catalunya d’aquesta edició que s’ha donat a conèixer en el marc de “La Nit dels Sommeliers 2019”, celebrada enguany a la Sala Domènech i Muntaner de l’Hotel Casa Fuster de Barcelona.

En el transcurs del sopar, elaborat per l’equip de Marc Ribas, del Restaurant Panot, també s’hi ha reconegut, com cada any, la tasca i els mèrits de diferents personatges del sector. En aquesta ocasió, els guardonats han estat: Joan Asens, del celler Orto, al Millor Enòleg; Vinyes d’Olivardots, al Millor Celler; l’Equip Sapiens del Vino La Bullipedia, al Millor Comunicador; Ampans, a la Millor Iniciativa Solidària; Ignasi Torralba –director del grup Impitoyables, el grup de tast a cegues més antic d’Espanya–, a la Millor Trajectòria i Manel Tirvió Sales, al Soci d’Honor. A més, han estat reconeguts els socis que fa deu anys que formen part de l’entitat.

El concurs Millor Sommelier de Catalunya està organitzat per l’Associació de Sommeliers de Catalunya, una entitat sense ànim de lucre, que té com a objectiu desenvolupar i promoure el coneixement de la professió de sommelier, dels vins i productes gastronòmics de tot el món, amb especial èmfasi en els catalans, i de reforçar els vincles, l’amistat i la col·laboració entre professionals del món del vi. La vicepresidenta d’Agroprés, Núria Ruiz (la primera per l’esquerra a la foto interior de l’article) forma part de la Junta Directiva de l’ACS. A l’altre foto apareixen els tres finalistes, Anna Casabona, Audrey Doré (al mig) i Ton Colet.