La UDL i Fira de Lleida signen un acord per a la donació de material bibliogràfic

nov. 26, 2019 | Notícies

La Universitat de Lleida (UdL) i Fira de Lleida han signat un acord per a donar material bibliogràfic, procedent de les successives edicions del Premi del Llibre Agrari convocat en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel, a la universitat lleidatana.

La signatura ha anat a càrrec de Jaume Puy, rector de la Universitat de Lleida, i Miquel Pueyo, president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida i alcalde de Lleida. Segons l’acord, la institució firal dóna a la UdL els llibres procedents de les 48 edicions del guardó celebrades fins ara, els quals aniran destinats bàsicament al fons bibliogràfic de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA). Cal ressaltar que algunes de les obres ja han estat cedides prèviament a la UdL en anys anteriors.

Puy ha remarcat la importància d’aquest material bibliogràfic, que es posarà a disposició dels estudiants de l’ETSEA, com a font de coneixement sobre el sector agrari. El rector de la UdL ha manifestat al respecte que “en una economia cada vegada més globalitzada i competitiva, el sector agrari, que és un àmbit estratègic per a Lleida, necessita una transformació important que ens faci capdavanters, i aquesta transformació vindrà a través del coneixement”.

Per la seva part, Miquel Pueyo ha posat en valor el premi explicant que és l’únic d’aquestes característiques que se celebra a l’Estat espanyol, d’una banda, i que els llibres que hi han concorregut tenen l’interès afegit de que són un reflex de l’evolució de l’agricultura i la ramaderia en els darrers 40 anys.

Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha coincidit en que “aquest conjunt de llibres, una important font de coneixement científic i professional, quedi com a fons propi de la Universitat”.

El Premi del Llibre Agrari, que té una llarga trajectòria, ha assolit enguany les 48 edicions i des fa 4 anys es convoca conjuntament amb el Premi de l’Article Tècnic Agrari. La darrera edició de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit va registrar 18 llibres (en paper i digitals) i 18 articles tècnics. El premi atorgat al guanyador de la convocatòria del Llibre Agrari és de 3.000 euros i per al de l’Article Tècnic de 1.000 euros.

Ambdues convocatòries distingeixen les obres o els articles publicats recentment en format imprès o digital que suposin una aportació remarcable dins el sector agroalimentari o l’àmbit rural i, alhora, es vol estimular la creació de nous treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que permetin incrementar la literatura destinada als sectors esmentats. El jurat és integrat per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i per representants de les institucions patrocinadores (Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, Col·legi de Veterinaris de Lleida, Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i CaixaBank).