Ramon Dalfó, SA rep el Premi a la Millor Poma Golden 2019 de JARC

nov. 26, 2019 | Notícies

La consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, ha lliurat el Premi Internacional Millor Poma Golden 2019 a Ramon Dalfó, SA (Alfarràs, Lleida). Els paràmetres sensorials més destacables de la poma guanyadora ha estat la dolçor i “que era la poma més saborosa” d’entre les que es van presentar al certament, segons ha destacat Gemma Echevarría, investigadora de l’IRTA, dos dels paràmetres sensorials que analitzava el jurat, que també valorava aspectes com l’aparença, la textura, l’acidesa o l’olor.

Ramón Dalfó, SA, que es va fundar el 1987, produeix i comercialitza fruita primerenca i tardana. L’empresa reconeix que en el cultiu de la poma sempre han procurat produir poma d’altitud perquè són més dolces i àcides. Després del lliurament del guardó s’ha celebrat el tast popular a cegues de les cinc pomes finalistes; el resultat, però, no ha influït en el veredicte del Premi Internacional.

L’acte, organitzat per JARC, s’ha celebrat al restaurant El Mirador dels Camps Elisis de Lleida, en el marc de la Jornada tècnica sobre la qualitat de la fruita. Abans de l’entrega de premis, Gema Hernández, directora de la Agencia de Información y Control Alimentarios (AICA) ha realitzat una ponència sobre els conceptes relatius a l’aplicació de la Llei 12/2013 de la cadena alimentària i el paper que juga l’AICA al respecte. Les noves tendències de la fertirrigació han centrat la segona ponència a càrrec de Josep Rufat, expert de l’IRTA.

A la cloenda, Xavier Vela, president de JARC ha posat en relleu la importància del sector agrari català, i en conseqüència ha demanat que s’augmentin els pressupostos d’Agricultura per poder fer front als reptes i les necessitats dels productors.

Per la seva part, Teresa Jordà ha destacat el paper de la pagesia en la gestió del territori i ha insinuat que si s’aproven els pressupostos, hi haurà un augment de la partida d’Agricultura. La consellera, ha afegit que troba a faltar més presència de les dones en els llocs de poder en el sector agrari i ha instat als agricultors a seduir a l’hora de presentar els seus productes al mercat exterior.

A l’acte també han assistit, Ferran Accensi, vicepresident de la Diputació de Lleida, que ha presentat la jornada amb Joan Carles Massot, president de JARC a Lleida.