Es posa en marxa el Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim

des. 5, 2019 | Notícies

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, ha presidit l‘acte de constitució del Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim, un nou organisme que vol establir un marc de relacions formals i efectives entre el Departament d’Agricultura i les recentment creades Associació Catalana de Dones de la Mar i Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya.

Aquest nou òrgan estarà integrat per 6 dones de l’Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya, 3 de l’Associació Catalana de Dones de la Mar, i comptarà amb una representant de l’Institut Català de la Dona, una altra del departament de Treball de l’àmbit d’Igualtat i una darrera component membre del Consell Nacional de les Dones de Catalunya.

“Amb la posada en marxa del Consell Assessor es vol articular una espai d’interacció i sinergies per impulsar actuacions que posin en valor la funció de les dones en el sector agroalimentari, en el desenvolupament rural i el seu apoderament en la presa de decisions en els diferents àmbits”, ha manifestat Jordà.

Pla pilot del programa de mentoratge professional

Per afavorir el desenvolupament de la dona al medi rural i marítim, el Consell promourà actuacions per fomentar la formació específica dirigida a l’economia del coneixement, l’emprenedoria i la integració de les dones al món rural. En aquest sentit, s’ha demanat a les representants del Consell la seva participació en l’execució del pla pilot del programa de mentoratge professional, per tal de d’atraure nous talents al camp, sobretot, femení, i en l’elaboració d’un projecte expositiu sobre les tasques que fan les dones en aquests sectors.

Així mateix, la seva aportació també serà tinguda en compte en l’elaboració del nou Programa de Dones del Món Rural i Marítim i en la incorporació de la perspectiva de gènere al nou Pla de Desenvolupament Rural.

El Departament d’Agricultura ha indicat que a la Catalunya rural, que és el 90% del territori, hi viuen gairebé 1 milió de dones. Es quantifica l’ocupació en el sector agrari en un 20% de dones davant d’un 80% d’homes. A Catalunya, hi ha 49.000 explotacions agràries i una tercera part són titularitat de dones.