Agricultura manté els serveis mínims per garantir la producció i proveïment d’aliments

març 17, 2020 | Notícies

AgriculturaEl Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que davant la situació generada per la crisi sanitària de la COVID-19 manté els serveis mínims imprescindibles dins del seu àmbit competencial per garantir al màxim possible la producció d’aliments i el seu proveïment.

Els Serveis Territorials i totes les Oficines Comarcals estan tancades des d’ahir però disposen de telèfons i bústies electròniques habilitades per a la realització d’aquells tràmits més urgents i imprescindibles pel sector agrícola i ramader.

Pel que fa la producció, es manté el moviment de transports d’animals, tan vius com morts, així com el transport d’aliments per animals i de matèries primeres per a la producció d’aliments per als animals.

En l’àmbit del proveïment, no s’atura el moviment de persones que treballen a la cadena alimentària per a garantir l’abastiment de la població: pagesos i ramaders, treballadors d’explotacions i granges. També proveïdors d’aliments per a animals, proveïdors de materials per a la manipulació, l’envàs i el packaging dels productes, escorxadors, transportistes, cadenes de distribució majoristes i minoristes.

A més, el DARP també manté el personal necessari per a garantir la seguretat alimentària, la sanitat animal i vegetal i la salut pública. També continuarà donant servei de manera telemàtica en els tràmits que ja es podien fer habitualment en aquesta modalitat.

Telèfon i bústies per a tràmits urgents

Per atendre les urgències que puguin sorgir en aquest període, el Departament d’Agricultura atendrà via telefònica a les Oficines Comarcals (OC) i els Serveis Territorials del DARP (de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores) o bé mitjançant correu electrònic. A totes les oficines hi ha un cartell amb l’advertiment del tancament i la modalitat de posar-se en contacte amb el personal perquè el sector pugui continuar treballant per a proveir aliments sempre seguint les indicacions del Departament de Salut. Tot això amb l’objectiu final d’intentar garantir els mercats de productes frescos, seguir fent les tasques del camp i granges i garantir la mobilitat agropecuària i d’aliments.

Girona:

 • OC Alt Empordà : 972.514.379
 • OC Baix Empordà:972.640.258
 • OC Gironès: 872.975.396
 • OC La Selva: 972.840.652
 • OC Ripollès:972.700.692
 • OC La Garrotxa: 972.260.455

Barcelona:

 • OC Alt Penedès: 93 817 05 34 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - OC Garraf: 93 810 02 35 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - OC Maresme 93 754 03 90 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - OC Baix Llobregat 93 640 08 82 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - OC Vallès Oriental 93 882 77 47 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - OC Vallès Occidental 93 727 64 90 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Serveis Territorials a Barcelona 93 409 20 90 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Catalunya Central i Serveis Territorials

Catalunya Central:

 • Oc Solsonès 973 48 04 89 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - Oc Bages- Moianes 93 872 42 24 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - Oc Anoia 93 803 19 85 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - Oc Berguedà 93 821 44 70 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - STC 93 882 87 90 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Per a tràmits relacionats amb Ramaderia i Sanitat comarca Osona: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tarragona:

 • Serveis Territorials de Tarragona: 977250845 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - OC Priorat. Tel 977830259 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - OC Conca de Barberà: 977860207 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - OC Baix Penedès: 977660122 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - OC Alt Camp: 977600924 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - OC Baix Camp: 977326336 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Lleida:

 • Serveis Territorials Lleida: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.t
 • OC Segrià: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (per temes ramaders)
 • OC Garrigues: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • OC Urgell: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • OC Pla Urgell: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • OC Noguera: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • OC Segarra: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • OC Vall d’Aran: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • OC Alta Ribagorça: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • OC Pallars Jussà: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • OC Pallars Sobirà: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • OC Alt Urgell: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • OC Cerdanya: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Terres de l’Ebre:

 • SSTT Terres de l’Ebre: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. 977 441234
 • OC Baix Ebre: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 977 441234
 • OC Montsià: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 977 702507
 • OC Ribera d’Ebre: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 977 400024
 • OC Terra Alta: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 977 420146