Les cooperatives denuncien que les mesures del MAPA per a planta viva les discriminen

abr. 6, 2020 | Notícies

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha denunciat que les mesures d’ajut aprovades pel Govern espanyol amb l’objectiu de donar suport als sectors més afectats per la crisi de la COVID-19 “discriminen la major part dels productors de planta viva vinculats a cooperatives”.

A causa de la forma societària amb què operen, “la majoria d’aquests viveristes no podran acollir-se a la prestació extraordinària de la Seguretat Social per cessament de l’activitat que ha aprovat el Govern espanyol”.

Ferran Sabater, responsable de planta viva de la FCAC, ha manifestat que “és inadmissible que el sector cooperatiu de planta viva quedem exclosos d’una mesura que, des del primer moment, hem defensat davant del Ministeri com a imprescindible per pal.liar la crisi en què estem immersos. La nostra situació ara mateix és catastròfica, de ruïna, i necessitem mesures legals que ens ajudin a mantenir l’activitat productiva de les explotacions i facilitar el trànsit a la propera campanya”.

La FCAC ja ha iniciat les actuacions perquè el Govern espanyol modifiqui la normativa amb l’objectiu que tots els viveristes puguin acollir-s’hi.

Les cooperatives concentren fins al 20% de la producció catalana de planta viva i la cooperativa CORMA de Premià de Dalt és la primera firma en producció i comercialització de plantes a nivell espanyol, amb una producció anual de gairebé 10 milions de plantes i 25 milions d’euros de facturació. El sector de planta viva concentra fins al 70% de les vendes durant la primavera i, a causa de la crisi sanitària, està totalment paralitzat.