Accions de suport de la CE a l’agricultura durant la crisi de la COVID-19

abr. 6, 2020 | Notícies

La presidenta de la Comissió Europea (CE), la belga Ursula von der Leyen, ha fet el dilluns 6 d’abril una declaració institucional sobre les mesures de suport a l’agricultura que està duent a terme aquesta institució durant la crisi del coronavirus. Imatge: CE

Von der Leyen ha manifestat que:

“La lluita contra el coronavirus afecta tots els sectors de l’economia europea i un dels sectors on no tolerarem cap pertorbació és el de l’alimentació.

Malgrat aquests temps difícils, estem aconseguint que els europeus continuïn tenint accés a aliments assequibles i d’una alta qualitat.

És per això que al començament de la crisi que estem patint vam prendre les mesures que calia per garantir que les mercaderies, aliments inclosos, circulessin lliurement pel mercat únic i perquè els treballadors de temporada poguessin continuar viatjant a d’altres països per sembrar els conreus o fer-ne la collita.

M’agradaria donar les gràcies especialment als nostres agricultors que s’esforcen perquè els aliments estiguin disponibles a les prestatgeries de les nostres botigues i supermercats. I també vull expressar tot el meu agraïment als milers de ciutadans europeus que s’estan oferint com a voluntaris per ajudar a fer la collita d’enguany.

Aquest és sens dubte un molt bon exemple de la solidaritat europea, però no ens podem enganyar: els agricultors necessiten que els ajudin encara més. És per això que estem prenent més mesures per donar-los tot el nostre suport.

Per exemple, a partir d’avui donarem als agricultors més temps perquè puguin presentar les seves sol.licituds de pagaments directes i de desenvolupament rural. I aviat augmentarem les bestretes d’aquests pagaments perquè puguin disposar de més diners per pagar factures.

També simplificarem tot un seguit de tràmits administratius que han de fer agricultors i administracions nacionals. Perquè ara per ara tots tenen prioritats molt més urgents que no pas omplir papers. I també donarem tot el nostre suport als serveis mèdics de les zones rurals a través del fons de desenvolupament rural. En aquests temps tan difícils estem decidits a fer costat als nostres agricultors”.