Convocats els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA)

abr. 8, 2020 | Notícies

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha convocat la dinovena edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA), com ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i vol fer una crida a la participació per a seguir posant en valor, una vegada més, la tasca d’aquest sector vital per a l’economia del país, com s’està fent palès en l’actual crisi sanitària per la COVID-19.

Amb aquests guardons, el DARP vol distingir les empreses agràries i les agroindústries que han incorporat innovacions que comportin un nou producte, procés o gestió per a l’empresa, orientades a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses. Aquests premis tenen tres modalitats (empresa agrària, agroindústria, i jove emprenedor/a innovador/a), i la dotació és de 6.000 euros per a la candidatura premiada en cada categoria, i una nominació de 2.000 euros també per a cadascuna de les tres modalitats.

En la darrera edició d’aquests guardons, en la modalitat d’Agroindústria, Formatgeries Montbrú, va ser la candidatura guanyadora, mentre que Noel Alimentària SAU, la finalista. En la modalitat Empresa agrària, la guanyadora va ser SAT la Reula, i la finalista Carrera d’en Bas. I en la modalitat Jove Emprenedor/a Innovador/a, la guanyadora va ser Maria Costa de l’Escairador, i el finalista Eduard Borràs d’Hawo Fruits Spain S.L.

El termini de presentació de candidatures és de dos mesos a comptar des de l’endemà de l’aixecament de l’estat d’alarma. Els premis i les nominacions concedides es faran públics en la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya https://seu.gencat.cat, i en el web https://agricultura.gencat.cat/beneficiarisajuts, fent ús dels mitjans electrònics establerts.