Creixen un 13% les preinscripcions als cicles de grau superior de les Escoles Agràries

juny 26, 2020 | Notícies

Les Escoles Agràries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) han rebut enguany 238 preinscripcions pel primer curs dels cicles de formació professional de grau superior, un 13% més respecte al curs anterior, segons ha informat la conselleria, que dies abans havia anunciat l’increment del 20% de les preinscripcions als cicles de formació professional de grau mitjà en comparació amb el darrer exercici, arribant a un total de 159 alumnes preinscrits. Foto: DARP (ECA Santa Coloma de Farners)

D’aquesta manera, els cicles formatius de la xarxa d’Escoles Agràries de Catalunya han rebut 397 preinscrits per al curs 2020–2021, un 15% més en comparació a l’any acadèmic anterior.

El DARP ha assenyalat que aquestes xifres demostren que “aquests centres educatius han sortit reforçats malgrat que l’emergència sanitària hagi impedit que poguessin realitzar la seva activitat habitual per donar a conèixer els 10 cicles formatius de grau mitjà i els 11 de grau superior que ofereixen, i hagin hagut d’adaptar la comunicació a través d’eines i plataformes digitals”.

Les jornades de portes obertes en línia que van efectuar alguns d’aquests centres en són un bon exemple. A més, les preinscripcions als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior s’han efectuat de forma telemàtica, del 2 al 17 de juny.

Formació en grups reduïts

En un moment on prima garantir les mesures de seguretat i de distanciament físic recomanades per les autoritats sanitàries, des de les Escoles Agràries s’ofereix una formació en grups molt reduïts, d’entre 15 i 20 alumnes. Aquest fet permet oferir un tracte individualitzat als estudiants i una educació més personalitzada.

Amb l’objectiu de fer visible la seva oferta formativa i a causa de la situació atípica i excepcional viscuda durant els últims mesos, el DARP mitjançant el Servei de Formació Agrària ha posat en marxa la iniciativa ‘Som futur’. Aquesta campanya té la finalitat de projectar aquestes entitats educatives i reflectir les virtuts, qualitats i valors de la formació professional i del sector agrari i alimentari.

Cal assenyalar que el Servei de Formació Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya està format per 14 Escoles Agràries distribuïdes per tot el territori català. La seva principal missió és professionalitzar el sector agroalimentari, mitjançant la millora de la qualificació dels seus professionals.