Alimentària es farà al mes de maig de 2021

juny 29, 2020 | Notícies

La propera edició d’Alimentària, el saló d’alimentació, begudes i foodservice més important d’Espanya i un dels més destacats d’Europa, tindrà lloc del 17 al 20 de maig de 2021. Fira de Barcelona ha consensuat amb el sector les noves dates de l’esdeveniment, responent d’aquesta manera a la petició de les principals empreses i associacions de la indústria, i amb l’objectiu de celebrar-ho l’any vinent amb la màxima participació i internacionalitat possible, enlloc de setembre d’aquest any com s’havia previst després del seu primer aplaçament. Foto: Alimentària

El Comitè Organitzador del saló, integrat per les principals associacions i empreses del sector, ha decidit aquest canvi en el calendari tenint en compte les característiques i necessitats de la indústria en l’actual context derivat de la pandèmia, així com la magnitud i la internacionalitat d’un esdeveniment que en la seva última edició, al costat de Hostelco, va reunir 4.500 empreses i 150.000 visitants professionals, un 25% de procedència internacional.

El president d’Alimentària, Josep Lluís Bonet, ha manifestat que “la decisió secunda la voluntat majoritària del teixit productiu i associatiu del sector, apostant per celebrar l’esdeveniment en un entorn més favorable i sense tantes limitacions en la mobilitat internacional. El nostre objectiu comú és, com sempre, ser una gran eina per a la indústria i per a la seva projecció i aconseguir la millor edició i participació possible”.

Per la seva banda, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha assenyalat que “hem optat per les noves dates després d’avaluar en profunditat la situació i escoltar al sector, a qui agraïm el seu suport, amb la finalitat de garantir el millor desenvolupament d’un esdeveniment tan rellevant a nivell nacional i internacional, i contribuir així a la reactivació d’una indústria clau per a l’economia del país”.

Així, actors de la indústria alimentària tan rellevants com el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA); la Federació d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB); ICEX España Exportació i Inversions; l’Associació Espanyola del Dolç (Produlce); l’Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC); l’Associació Empresarial Càrnia (Anafric); i la Federació Empresarial de Carn i Indústries Càrnies (Fecic), entre moltes altres, han mostrat la seva satisfacció amb el moviment de dates d’Alimentària per oferir majors garanties i preservar l’atractiu comercial.

En aquest sentit, per a J. Antoni Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, “s’obre un nou escenari que fa preveure una gran edició per a maig de 2021 amb la complicitat del sector, amb un elevat grau d’internacionalització i una reactivació de la demanda internacional, tan necessària tant per a la indústria com per al propi saló”.

Motor econòmic i social

El certamen barceloní és un autèntic motor econòmic i social. Una de les magnituds que reflecteixen la importància d’aquest esdeveniment són els 900 milions d’euros d’impacte estimat en l’economia catalana, incloses tant les despeses d’expositors i visitants com el potencial negoci generat arran de la seva celebració, segons un recent estudi de la Universitat de Barcelona (UB).

Alimentària 2021, que tindrà lloc al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, projectarà la innovació i la gastronomia com els seus valors de referència. El saló seguirà integrat pels salons carni (Intercarn), lacti (Interlact), conserver (Expoconser), del dolç i els aperitius (Snacks, Biscuits & Confectionary); de la dieta mediterrània, productes frescos, olis d’oliva i vegetals (Mediterranean Foods) i Food Service (Restaurama). Al costat d’ells, Grocery Foods reunirà les principals empreses de gran consum, i les últimes tendències es mostraran a Alimentària Trends, que donarà cabuda a aliments delicatessen, orgànics i funcionals, entre d’altres. Lands of Spain, amb la millor producció autòctona espanyola; i el International Pavilion completaran l’oferta.

Fira de Barcelona ha indicat que seguirà l’evolució de la pandèmia per a, en cas que sigui necessari, aplicar en les dates de la seva celebració, al igual que en la resta dels seus salons, el protocol antiCovid que ha elaborat en col·laboració amb la consultora especialitzada en gestió de riscos Aon i l’assessorament epidemiològic de l’Hospital Clínic de Barcelona, amb la finalitat d’oferir les màximes garanties de seguretat per a treballadors, organitzadors, expositors, visitants i proveïdors.

D’altra banda, els dies 28 i 29 de setembre està prevista la celebració d’un fòrum, al Palau de Congressos de Fira de Barcelona, sobre el futur de la indústria agroalimentària, la restauració, l’hoteleria i el turisme, sectors claus de l’economia, tots ells representats en els salons Alimentària, Hostelco i Fòrum Gastronòmic, amb la participació d’empreses de serveis i distribució d’aquests àmbits.

Alimentària FoodTech també passa al 2021

La propera edició d’Alimentària FoodTech, el saló per a l’equipament de procés, ingredients i tecnologia alimentària, es durà a terme del 19 a el 22 d’octubre de 2021, al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, enlloc d’octubre d’aquest any com estava previst en un principi. Així ho han decidit conjuntament la institució firal i el Comitè Organitzador del certamen, format per les principals associacions i institucions de el sector amb l’objectiu de preservar l’atractiu comercial i la màxima representativitat possible.