Osvald Esteve, nou responsable de la Fruita Dolça de COAG

jul. 10, 2020 | Notícies

El fructicultor de Torres de Segre (Segrià), Osvald Esteve, ha estat escollit nou responsable de la sectorial de Fruita Dolça de la Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos (COAG), a la qual pertany Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC).

Esteve va començar la seva activitat després de formar-se en els primers estudis tècnics de capacitació agrària que es van oferir a Catalunya. Seguint els passos del seu pare, va fer-se càrrec de la seva pròpia explotació de fruita dolça (préssec, paraguaià, nectarina i pera), i des de llavors no ha parat de buscar sinergies i implicar-se activament per treballar pel sector a través de JARC i COAG.

En una de les seves primeres accions en el càrrec, Esteve ha comunicat al Ministeri d’Agricultura en una reunió en línia que les grans superfícies europees estan forçant “una injustificada reducció de preus de la fruita” i ha encoratjat al sector a no deixar-se pressionar en aquest sentit. Així, ha manifestat que “en un escenari de reducció de collita de pinyol, situada entre el 15 i el 25% en les principals zones productores espanyoles, i un augment del 30% dels costos de producció degut a la Covid-19, no podem acceptar que ens paguin només un 15% més que l’any passat, quan aquest preu ja va ser ruïnós per a molts”.

Així mateix, Esteve ha sol.licitat que Agroseguro (amb el suport de l’Estat i/o de la Generalitat) indemnitzi amb un 70% del valor de la producció no recol·lectada, en cas baixa del titular de l’empresa fructícola o un treballador pel coronavirus.

En relació a la situació al camp per la crisi sanitària de la Covid-19, el nou responsable de Fruita Dolça de COAG ha demanat a responsables polítics i mitjans de comunicació que estableixin una clara i inequívoca diferenciació entre moviments migratoris, aspecte que correspon gestionar a les autoritats públiques, i el personal temporer que contracta l’agricultor. Al respecte, ha afirmat que “la confusió genera desinformació i una imatge distorsionada de la realitat i del sector”.