‘Benvinguts a pagès’ es fa el 3 i 4 d’octubre de manera virtual

oct. 1, 2020 | Notícies

‘Benvinguts a pagès’, la gran festa de la pagesia catalana, s’adapta a la situació excepcional provocada per la Covid-19, canvia de format enguany i no serà presencial. Aquest cap de setmana, els dies 3 i 4 d’octubre, aquesta activitates podrà seguir a les xarxes socials a través d’un esdeveniment excepcional en què es mantindrà l’essència del projecte que dona a conèixer l’origen dels productes que consumim cada dia i que es produeixen arreu del país.

Una representació dels productors i les productores inscrits a ‘Benvinguts a pagès’ programaran tot tipus d’activitats divulgatives a la xarxa, entre les quals destaquen xerrades, visites virtuals, receptes, entrevistes i tutorials amb consells sobre alimentació.

La pàgina webundefined://benvingutsapages.cat&source=gmail&ust=1601616959283000&usg=AFQjCNFOITLqH1sKS53ZHE_DoTqVfm4T7Q”>benvingutsapages.catrecull tota la informació d’aquesta edició amb els detalls de les activitats virtuals programades, que es podran veure als perfils de Facebook, Instagram, Twitter i YouTube de ‘Benvinguts a pagès’seguir a través de l’etiqueta #eBaP.

Les visites guiades virtuals donaran al públic l’oportunitat de conèixer explotacions de carn, embotits, aviram, ous i altres productes d’horta i posar en valor la feina de pagesos i ramaders. Els tutorials amb consells per a una alimentació saludable estaran protagonitzats per pagesos i pageses que treballen amb mel, pa i queviures, vins i caves, fruita, carn, embotits i herbes aromàtiques. En el marc d’aquesta edició virtual, donaran recomanacions per gaudir dels productes de temporada i aprofitar-ne les propietats.

Els restaurants i allotjaments divulgaran també per la xarxa la seva feina durant tot el cap de setmana. L’esdeveniment serà un bon aparador perquè els establiments turístics expliquin com és la feina que habitualment no es veu.

L’edició d’aquest any permetrà viure una experiència virtual en què també es mantindrà l’oportunitat d’adquirir els productes directament als productors i omplir el rebost. El ‘Benvinguts a pagès’ també esdevé un repte per accelerar la digitalització de les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres del país que tenen a Internet una gran oportunitat per difondre i vendre directament els seus productes. Els pagesos i les pageses inscrits a ‘Benvinguts a Pagès’disposen de l’acreditació de venda de proximitat emesa pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.

Rutes tot l’any

Tot i que l’edició d’enguany de ‘Benvinguts a pagès’és virtual, es mantenen a disposició del públic les rutes de cap de setmana o d’una jornada arreu del país amb els productors i les productores de fil conductor per fer de manera individual quan es desitgi. Els itineraris Costa Brava, Paisatges Barcelona, Costa Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Terres de Lleida i Pirineu ofereixen durant tot l’any recorreguts que uneixen gastronomia, territori, paisatge, història i patrimoni. A través de la pàgina webundefined://benvingutsapages.cat&source=gmail&ust=1601616959283000&usg=AFQjCNFOITLqH1sKS53ZHE_DoTqVfm4T7Q”>benvingutsapages.cat, es poden consultar els detalls de les rutes.

La gran festa de la pagesia catalana recuperarà el format presencial en l’edició de 2021, que també tornarà a les dates habituals del primer cap de setmana de juny. Els pròxims 5 i 6 de juny, ‘Benvinguts a pagès’ tornarà a ser presencial i obrirà les portes de les explotacions.

Cal assenyalar que’Benvinguts a Pagès’és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel DARP, a través de Prodeca, i del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Col·laboren en el projecte la Fundació Alícia, els consells comarcals, consorcis i oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.