Jordi Valls, nou director general de Mercabarna

oct. 2, 2020 | Notícies

El Consell d’Administració de Mercabarna -format per representants dels diferents grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona, l’empresa pública nacional Mercasa i la Generalitat de Catalunya- ha designat per consens Jordi Valls Riera com a nou director general de Mercabarna substituint Josep Tejedo, que ha estat liderant la gestió de l’entitat durant els darrers 8 anys (març 2012-setembre 2020). Foto: Mercabarna

Nascut a Manresa i llicenciat en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, Jordi Valls ha compaginat la seva trajectòria professional entre el sector públic i el privat. Va ser alcalde de Manresa (1995-2006), conseller de Treball i Indústria (2006) i president de l’Autoritat Portuària de Barcelona (2007-2011). Posteriorment es va incorporar com a director general del Grup Suez a Mèxic. Actualment exercia en aquesta companyia com a director general d’Amèrica Llatina Nord.

Jordi Valls, que assumeix la direcció a partir d’avui, substitueix Josep Tejedo, qui va anunciar la seva marxa de Mercabarna el mes de juliol, per dedicar-se a nous projectes professionals lligats al món de la consultoria. Durant els més de 8 anys que Tejedo ha estat al capdavant de Mercabarna, el mercat majorista s’ha posicionat com el principal hub alimentari del Mediterrani i un dels mercats exportadors més importants d’Europa.

El ja exdirector general ha treballat també per potenciar la formació, la innovació, les start-ups alimentàries, i per modernitzar les infraestructures, especialment els mercats centrals de fruites i hortalisses i peix, algunes de les quals no s’havien renovat des que Mercabarna va iniciar la seva activitat.

Amb l’etapa que s’enceta amb Valls, un dels principals objectius serà el d’incrementar els serveis a les empreses del recinte perquè potenciïn la seva competitivitat a través de l’estudi de tendències, la detecció de noves oportunitats de negoci, l’impuls de la innovació i, molt especialment, la inversió en la digitalització de les infraestructures del recinte alimentari.

Un altre dels eixos claus serà la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible de Barcelona que se celebrarà el 2021 i en què Mercabarna hi jugarà un paper destacable. En aquesta línia, al novembre ja s’obrirà el nou Biomarket, el primer mercat majorista d’aliments ecològics d’Espanya, i es donarà continuïtat a la promoció dels productes de proximitat i als hàbits saludables entre la població infantil.

Mercabarna posarà també el focus, entre d’altres, en els projectes de lluita contra el malbaratament alimentari, com la nova Càtedra UPC-Mercabarna, l’ampliació de la col·laboració amb el Banc d’Aliments o la posada en marxa del Centre d’Aprofitament Alimentari.