El lleidatà Ramon Sarroca, reelegit com a president de la FCAC

nov. 27, 2020 | Notícies

El consell rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha reelegit al lleidatà Ramon Sarroca, de la cooperativa Almenar Fruits, com a president de l’entitat. El nomenament s’ha produït en la primera reunió del Consell Rector de la FCAC després de l’Assemblea General de l’11 de novembre, quan les cooperatives sòcies van apostar per una renovació parcial de la junta rectora. Foto: FCAC

També hi ha continuïtat en l’equip de govern format per Xavier Pié -de la Cooperativa Agrícola de Vilabella- com a vicepresident; Antoni Galceran -de la Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre- com a secretari, i Ferran Sabater -de Corma (Premià de Dalt)- com a tresorer.

Ramon Sarroca, president de la FCAC, vol treballar per al reconeixement del “paper estratègic de les cooperatives per a la recuperació econòmica i social del país arran de la crisi de la Covid-19”. Al respecte ha assenyalat que “durant la pandèmia, les cooperatives hem continuat produint aliments per abastir la societat, malgrat haver hagut d’assumir costos superiors i majors dificultats a tots els nivells, i també hem complert una importantíssima funció de servei social per als habitants de molts pobles de Catalunya. Això i valors com la solidaritat i la sostenibilitat, ens avalen per esdevenir palanca de recuperació tot garantint l’equilibri econòmic, social i mediambiental del país”.

Així mateix, els eixos estratègics que Sarroca considera prioritaris per aquest mandat se centren en els processos d’innovació, intercooperació, comercialització, relleu generacional i incorporació de la dona en els òrgans de decisió de les cooperatives.

La FCAC representa per 195 cooperatives agràries que aglutinen a 30.200 socis i sòcies i generen ocupació per a 4.200 persones. La facturació global se situa en 1.600 milions d’euros i representen el 34% de la Producció Final Agrària (55% del sector agrícola i 23% del ramader). Per demarcacions territorials, hi ha 62 cooperatives agràries a les comarques de Tarragona i 35 a Terres de l’Ebre; 61 cooperatives a les comarques de Lleida; 22 a les de Barcelona, i 15 a Girona.