La Fira del Gall Virtual assoleix les expectatives

des. 22, 2020 | Notícies

La bona afluència de públic que ha passat pel mercat de proximitat ubicat a la plaça Jaume I de Vilafranca del Penedès demostra l’arrelament de la Fira del Gall al territori i el compromís dels ciutadans amb el producte de la terra. Fotos: Fira del Gall

Tot i que la pandèmia ha obligat enguany a organitzar la Fira en un format especial, la valoració que ha fet l’Ajuntament de Vilafranca de la proposta ha estat positiva, tant pel model de la mostra, com per la seva ubicació. També han destacat la bona resposta que s’ha obtingut del públic i dels diversos sectors participants en el mercat de proximitat.

Una de les claus de l’èxit han estat les mesures de seguretat que es van establir per garantir un bon desenvolupament de la iniciativa i que s’han respectat en tot moment, amb un bon repartiment dels visitants al llarg dels dos dies. L’aforament ha estat complet en diversos moments del cap de setmana.

També són destacables les xifres de vendes dels expositors de la mostra, que en algun cas s’han superat amb escreix les expectatives. Els restauradors, per exemple, han servit unes 2.500 racions de menjar, esgotant alguns plats en hora punta.

Per altra banda, els criadors també han tancat amb èxit la 356a Fira del Gall. Des que es va posar en marxa la Fira Virtual fins al mercat de gastronomia del cap de setmana, els criadors han venut totes les peces d’aviram que han criat per Nadal.

Les activitats alternatives al mercat de proximitat, han tingut una molt bona acollida entre el públic, com és habitual. Una de les que ha generat per expectació ha estat l’exposició d’aviram autòcton (amb exemplars de les quatre varietats de la raça de Gallines Penedesenca), juntament amb el photocall del Tomasot i la Ballarica, a la imatge de dalt.