UP guanya les eleccions agràries catalanes amb un 55,04% dels vots

març 26, 2021 | Notícies

Amb un 55,04% dels vots emesos Unió de Pagesos (UP) ha estat l’organització que ha obtingut més vots a les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya. La segueixen Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), amb un 30,15%ASAJA, amb un 12,73% i la Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (UPA), amb un 2,57%. Foto: DARP

Aquestes dues últimes organitzacions agràries no obtenen el 15% requerit i no aconsegueix representativitat. D’aquest manera, UP obté 6 representants a la Taula Agrària i JARC, 4.

Aquests resultats són amb un escrutini provisional del 100% dels vots emesos. Dels 7.382 vots, 6.495 han estat de professionals autònoms i 887 d’empreses. D’altra banda, un 35% del votants han optat per votar remotament i la resta ho han fet des d’algun dels 209 punts d’assistència al vot electrònic.

Pel que fa a la participació, aquesta ha estat del 35,82%, en front al 53,98% de les últimes eleccions del 2016.

El secretari general d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, David Mascort, ha agraït “la valentia de les organitzacions a entomar un repte com aquest de ser el primer sector del país en elegir els seus representants en format electrònic i acceptar mètodes com la identificació biomètrica que és la primera vegada al món que es fa servir”.

Sobre el procés electoral, Mascort ha fet un balanç molt positiu de les dues jornades “tant per les garanties democràtiques com de seguretat ja que fer unes eleccions en temps de covid no és fàcil, al Parlament la participació va caure un 23 % i podem dir que hem entomat el repte de manera satisfactòria”.

*Resultats per vegueries i comarques:Eleccions Agràries de Catalunya 2021 (gencat.cat)

*Participació per comarques i vegueries:Eleccions Agràries de Catalunya 2021 (gencat.cat)