La Comissió Europea impulsa la producció i el consum dels productes ecològics

març 25, 2021 | Notícies

La Comissió Europea ha presentat un Pla d’acció per aldesenvolupament de la producció ecològica.El seu objectiu general és impulsar la producció i el consum de productes ecològics, assolir que el 25% de la terra dedicada a l’agricultura sigui ecològica d’aquí al 2030 i augmentar considerablement aquest tipus d’agricultura. Foto: I. F.

Segons ha assenyalat la Comissió, “la producció ecològica presenta avantatges importants, per exemple, els camps de cultiu ecològics tenen al voltant d’un 30% més de biodiversitat, els animals criats de manera ecològica gaudeixen d’un grau més elevat de benestar i reben menys antibiòtics, els agricultures ecològics tenen ingressos superiors i són més resilients, i els consumidors saben exactament el que reben gràcies al logotip ecològic de la UE”. El Pla d’acció s’ajusta alPacte Verd Europeui les estratègies ‘Del camp a taula’ i sobrebiodiversitat.

Aquest pla presenta un total de 23 accions estructurades al voltant de tres eixos: impulsar el consum, augmentar la producció i seguir millorant la sostenibilitat del sector.

Document en anglès:com2021_141_act_organic-action-plan_en.pdf (europa.eu)