Agropres participa novament en la Fira Agrària de Sant Miquel 2021

oct. 19, 2021 | Notícies

  • La Fira de Sant Miquel va tenir lloc del 30 de setembre al 3 d’octubre
  • Agroprés va organitzar el passat dia 30 de setembre una taula rodona dins el marc de la fira

El passat 30 de setembre, va tenir lloc dins la 15a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel una taula rodona per tractar de la problemàtica de la fauna salvatge en els cultius fruiters i extensius i buscar-ne les solucions.

La fauna salvatge que habita a diferents punts del territori provoca importants pèrdues econòmiques als productors pels danys que causa en els cultius. A la taula es va debatre com buscar solucions per erradicar o disminuir l’afectació de les diferents espècies que malmeten els conreus provocant destrosses l’agricultura i la ramaderia.

El Sr. Francesc Xavier Miarnau Domenech, membre d’Agrorés va presentar un PowerPoint sobre l’històric que hi ha en la lluita de la fauna salvatge, quins productes fitosanitaris s’han utilitzat i les seves afectacions a la natura. Es va comentar que els caçadors no poden ser l’única solució al problema i al ser un problema agronòmic i econòmic real, es va proposar a la directora general d’agricultura de repetir la jornada en un altre format i donar-li continuïtat a aquest tema.

Segons paraules del Sr. Josep Riera, ponent de la taula i membre d’Agroprés, va resumir que la taula rodona va ser fabulosa, fructífera i molt necessària pel sector.

Programa de la 15a jornada – AGROPRÉS -ICEA – ETSEA-UdL