El MAPA envia els diners a les CCAA per a què puguin pagar les bestretes de la PAC

oct. 19, 2021 | Notícies

El Ministeri d’Agricultura, a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), va avançar a les comunitats autònomes les quantitats necessàries per al pagament de les bestretes dels ajuts directes de la política agrària comuna (PAC) corresponents a la campanya 2021 . La Comissió Europea ha autoritzat a que aquest any la bestreta pugui pujar del 50% habitual a un 70%.

Aquestes bestretes permetran un avançament de les ajudes directes, entre el 16 d’octubre i el 30 de novembre, que podria arribar als 3.350 milions d’euros i que beneficiaran als 664.000 agricultors i ramaders que han presentat la sol·licitud única d’ajudes en aquesta campanya. La resta dels pagaments directes de la campanya 2021 de la PAC s’han d’abonar a partir del dia 1 de desembre.

La quantitat anticipada inclou el pagament de les dues principals ajudes a la renda dels agricultors i ramaders, el règim de pagament bàsic i el pagament verd o “greening”, que són els anomenats règims desacoblats de la producció, ja que no exigeixen el manteniment d’un cultiu concret. La bestreta de tots dos règims d’ajuda pot suposar un avançament de 2.882 milions d’euros.

Les comunitats autònomes que participen en el sistema de pre-finançament dels fons de la PAC, coordinat pel FEGA, han comunicat la seva intenció de realitzar els pagaments de bestretes per una quantitat inicial de 2.759 milions d’euros, quantitat que podrà incrementar-se a mesura que vagin finalitzant els controls de les diferents ajudes.