L’Associació de Periodistes i Escriptors Agraris de Catalunya (AGROPRÉS) organitza juntament amb l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i Biosistemes de Barcelona (EEABB) un taller pràctic sobre comunicació. El taller se centrarà en l’escriptura de continguts i el durà a terme Gemma Ticó, veterinària de porcí especialitzada en comunicació i reputació.
AGROPRÉS i EEABB uneixen forces per treballar a favor de la comunicació en el sector primari i ho fan en forma de taller pràctic, que se celebrarà a les instal·lacions d’ESAB a Castelldefels el proper dimecres 13 de desembre a les 11:30.
AGROPRÉS, l’Associació de Periodistes i Escriptors Agraris de Catalunya, es va fundar l’any 1987 a Barcelona al Palau Fivaller, seu de l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre. Entre els seus objectius fonamentals destaquen fomentar la millora del nivell de capacitació professional dels seus socis o contribuir al desenvolupament del sector agrari mitjançant les tasques d’informació i formació dels seus protagonistes així com potenciar la divulgació de la informació agrària en els mitjans informatius.
Per la seva banda, l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i Biosistemes de Barcelona (EEABB), que forma part de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), compta amb activitat docent i d’investigació en els àmbits de l’enginyeria biològica, la biotecnologia i l’enginyeria agroalimentària així com la de biosistemes.
En aquesta sessió pràctica, els assistents es formaran sobre com crear continguts, tant a nivell offline (revistes tècniques del sector i notes de premsa) com online (pàgines web especialitzades i xarxes socials), i aprendran les millors estratègies per crear “Textos que enganxen” de manera que puguin fer arribar tots els seus coneixements a la societat actual.
Així, sortiran d’aquesta sessió tenint les claus per redactar textos (en qualsevol format) que enganxin, especialment a les noves generacions, i que afavoreixin el coneixement de la societat sobre el sector agroalimentari.
Un taller sobre redacció de continguts conduït per la veterinària Gemma Ticó
Gemma Ticó és veterinària especialitzada en porcí, comunicació (online i offline) i reputació. Amb la seva metodologia “Échale MORRO, porcinfluencer” ajuda a professionals i empreses del sector porcí a aconseguir autoritat i visibilitat a través de la comunicació reputacional per connectar amb la societat i generar impacte dins del sector.
Ha participat com a ponent en el Máster en Sanidad y Producción Porcina, al XII Congreso i la Jornada Técnica 2023 de la Asociación de Veterinarios de Porcino de Aragón (AVPA), a la Jornada Tècnica 2022 de l’Associació de Veterinaris de Porcí de Catalunya (AVPC), a la II Jornada Técnica de la Asociación de Veterinarios de Porcino de Murcia (AVEPOMUR) així com en altres entorns, com Impact Hub Zaragoza o la Cámara de Comercio de Zaragoza.
A més, és la creadora del pòdcast “Échale morro porcinfluencer”. Entre els més de 30 projectes amb els quals ha col·laborat des de juliol del 2020, destaca la seva participació a Porcinnova, com a coordinadora de l’equip de comunicació, a la iniciativa Sumando esfuerzos o en la 30a edició dels Premis Porc d’Or organitzats per l’IRTA. Des de febrer del 2023 dirigeix l’Agència Oinkers.
La Agencia Oinkers ajuda a les empreses relacionades amb el sector porcí a crear els continguts més adequats i optimitzats per tal d’aconseguir més visibilitat i autoritat amb l’objectiu d’arribar a més clients potencials posant la reputació al centre de totes les estratègies de comunicació que es duguin a terme des de l’empresa.
La seva filosofia és molt clara: sense comunicació, no hi ha reputació. I és per això que té com a missió apropar la comunicació reputacional al sector porcí. La comunicació reputacional (prevenció i gestió de crisis) és una eina imprescindible perquè les empreses es posicionin dins del sector i també perquè, entre tots, s’aconsegueixi una millora de la imatge que té la societat sobre el sector.