Una empresa israeliana inventa un dron que podrá triar i recollir la fruita a l’hort

maig 12, 2019 | Notícies

L’empresa israeliana Tevel Aerobotics Technologies ha desenvolupat una tecnologia que permetrà que drons especials recullin les collites de fruites en horts. La tecnologia involucra la combinació de plataformes de drons amb algoritmes sofisticats perquè puguin triar i recollir les fruites en els horts per col·locar-les en un recipient a terra, donant així una solució holística de collita als agricultors.

El primer prototip de l’empresa israeliana és capaç de reconèixer els diferents tipus de fruita i fins i tot catalogar-les per la seva grandària, color i maduresa per així diferenciar les fruites i determinar quan recollir-les. De moment, la tecnologia ja és apta per a la collita de taronges, i diversos tipus de poma esperen estendre l’ús en el futur.

La visió de l’empresa és acabar així amb un dels problemes més importants que enfronta l’agricultura avui dia: la mà d’obra. Segons explica la companyia en la seva pàgina web, la mà d’obra és un dels majors despeses dels agricultors i “en un món en què la demanda per productes agrícoles frescos està creixent i la disponibilitat de treballadors agrícoles disminueix, els agricultors busquen solucions tecnològiques i econòmiques”.

Els fundadors de Tevel creuen que una vegada que el producte estigui disponible de forma comercial, tindrà un gran impacte de forma gairebé immediata en el mercat agrícola. L’equip de la firma israeliana inclou a experts en l’àrea de la intel·ligència artificial, els algoritmes i el programari. L’empresa, a més, indica que la seva visió és crear un model de servei únic que “alliberi els agricultors de la necessitat de contractar personal de treball temporal cada temporada de collita”. Els drons de Tevel estarien operats per una companyia de serveis que duria a terme la collita d’una manera eficient que reduiria els costos per als agricultors.

J.D.M.