Crida als operadors ecològics a participar en les eleccions a la Junta Rectora del CCPAE del 4 de juny

maig 13, 2019 | Notícies

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) fan una crida per a la participació en les eleccions a membres de la Junta Rectora de l’entitat de certificació, que tindrà lloc el proper dimarts 4 de juny. La campanya electoral començarà divendres 24 de maig i finalitzarà diumenge 2 de juny.

Aquesta renovació de l’òrgan de govern del CCPAE afecta a sis del total de dotze membres, i l’elecció es realitza mitjançant llistes obertes per subsectors.

Seguint el calendari electoral, aquest dilluns 13 de maig s’han proclamat les candidatures presentades, que opten a l’elecció en els respectius subsectors.

Subsector de l’Elaboració, Importació de Països Tercers i/o Comercialitzadors:

– CELLER COOPERATIU DE SALELLES SCCL, representada per Josep Oliveras Pla, amb núm de registre CT/1150/EC

– CHOCOLATES SOLÉ SA, representada per Alessandro Baldassarri Pou, amb núm. de registre CT/593/E

– GRAMONA SA, representada per Jaume Gramona Marti, amb núm. de registre CT1609/PE

– Maria Mercè Sangüesa Millan, amb núm. de registre CT/594/PE

Subsector de la Producció:

– ALGUAIRA SCP, representada per Eric Bisen Pabant, amb núm. de registre CT/692/P

– David Torrelles Vilella, amb núm. de registre CT/1322/P

– Ignasi Sinfreu Blasi, amb núm. de registre CT/4004/P

– Isabel Vidal Marsal, amb núm. de registre CT/2715/P

– Joan Pons Font, amb núm. de registre CT/3590/P

– QUEB 2011 SL, representada per Jesús Rovira Pago, amb núm. de registre CT4828/P

– Ramon Tribó Reig, amb núm. de registre CT/2159/P

– TENDÉ SCP, representada per Montse Martínez Gasa, amb núm. de registre CT/764/PE

Facilitar el vot per correu i l’accés a la informació

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, anima els operadors inscrits al CCPAE a què participin en l’elecció dels seus representants, “per al qual el Departament ha posat a l’abast de tothom totes les eines per a poder prendre part d’aquest procés democràtic”. En aquest sentit, el procés s’està duent a terme pel Consell en coordinació amb les oficines comarcals del DARP, facilitant el vot per correu i establint set meses electorals arreu del territori on poder votar.

Per la seva banda, el CCPAE ha facilitat l’accés a la informació i la documentació necessària per fomentar el vot a través d’un especial eleccions al web ccpae.cat. L’actual president del Consell, Daniel Valls, afirma que “és molt important anar a votar el 4 de juny, ja que s’escull quins seran els representants i la veu del sector ecològic per als propers quatre anys a l’entitat de control”.

Campanya electoral, votació i proclamació

La campanya de les eleccions comença el proper divendres 24 de maig i finalitza diumenge 2 de juny. L’endemà serà jornada de reflexió i dimarts 4 de juny tindran lloc les votacions, des de les 9.00h fins les 17.00h.

Els inscrits que no hagin demanat el vot per correu podran dipositar el seu vot a les meses electorals preparades a les Oficines Comarcals de Barcelona , Girona, Lleida, Sort, Tarragona, Tortosa i Vic. Els operadors hauran de dirigir-se a la seu de la demarcació territorial que els pertoqui i votar en les urnes dels subsectors corresponents.

La proclamació de resultats es durà a terme el 7 de juny i la nova Junta Rectora es constituirà el 25 de juny.

Renovació de la Junta Rectora

El passat 12 de març, el DARP va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’Ordre ARP/45/2019, per la qual s’aprova el Reglament de règim intern del Consell Català de la Producció Ecològica i es convoquen les eleccions per renovar la composició de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.

Del resultat, sortiran la meitat dels vocals de l’òrgan de govern, que s’estructura de la següent manera per mantenir paritat d’interessos: del total de 12 membres, 6 s’escullen en les eleccions mitjançant llistes obertes (3 representants del subsector de la producció i 3 representants del subsector de l’elaboració, la importació de països tercers i/o la comercialització), i 6 es proposen (3 representants de l’Administració i 3 representants dels consumidors). Més informació al portal web www.ccpae.cat.