Tastos preliminars dels premis Vinari 2019

juny 13, 2019 | Notícies

Vinari1

Del 20 al 24 de maig, el jurat format per una seixantena de professionals entre sommeliers, periodistes especialitzats en el món vinícola, enòlegs i distribuïdors han tastat a cegues en sessions de matí i tarda prop de 1,000 vins que s’han presentat a la VII edició dels Premis Vinari.

Com a novetat, en aquesta edició el jurat ha disposat d’una tauleta electrònica amb una aplicació per puntuar els vins, que va ser creada per alumnes de la Universitat Rovira i Virgili com a projecte de final de carrera. També en les sessions de tast una representació d’alumnes en pràctiques de l’escola d’hoteleria Joviat de Manresa han estat els encarregats de tenir cura del servei.

El setembre, els tastos finals

Passat el primer escull, els vins es tornaran a tastar el mes de setembre a Rubí des d’on en sortiran els vins guanyadors, i que es donaran a conèixer durant la gala de lliurament de premis que novament tindrà la seu a l’auditori de Vilafranca del Penedès, el dia 11 d’octubre.

A més, a finals del mes d’octubre en la reconeguda Fira de Rubí, els consumidors tindran l’oportunitat de tastar alguns dels vins distingits amb els Premis Vinari.

Cal assenyalar que aquests guardons van néixer amb la voluntat de donar a conèixer l’ampli ventall de vins que s’elaboren al país i d’orientar al consumidor final sobre el producte local de qualitat.

L’alcalde en funcions de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha destacat que “els Premis Vinari són un encert i van ser una agusaria pels qui des del principi els hi donem suport, i seguim any rere any apostant-hi, perquè ens reforça el nostre ADN, com a comarca vitivinícola”.