La Fira de Sant Miquel tindrà una mostra de tractors antics

juny 13, 2019 | Notícies

Mirar al futur però sense oblidar el passat. Això es el que faran la Fira Agrària de Sant Miquel i el saló Eurofruit amb una mostra de tractors antics de diverses marques i països, procedents de la col·lecció d’Antoni Minguell, que s’exhibirà durant la propera edició d’aquesta gran manifestació agrària, que se celebrarà del 26 al 29 de setembre al recinte de Fira de Lleida.

La mostra constarà d’una vintena de vehicles, que van de l’any 1917 al 1962, i que segons Antoni Minguell, gerent de l’empresa expositora Tracto Minguell, “constituiran un petit compendi de l’evolució del tractor durant mig segle, entre els anys 20 i els 60 del segle passat, quan es va produir el desenvolupament del tractor tal com el coneixem”.

Entre els models que s’exposaran destaca un Landini model Velite de 30 HP monocilindre fabricat a Itàlia entre 1937 i 1942; un Massey-Harris model 820 amb motor de gasolina fabricat a França a partir de 1950; un Zetor 25 A de 2 cilindres i 26 HP fabricat a la República Txecoslovaca entre 1951 i 1962, o un Lanz-bulldog model D3806 fabricat a Alemanya l’any 1955. Ressalta sobretot un Fordson F amb motor de gasolina procedent de Detroit (EE.UU.) fabricat entre 1917 i 1928, el primer de la història fet en sèrie i venut a tot el món per la mítica Henry Ford Company.