JARC-COAG convoca el 3er premi a la millor poma Golden

oct. 1, 2019 | Notícies

JARC-COAG ha convocat la tercera edició del Premi Internacional a la Millor Poma Golden, organitzat per l’entitat agrària i avalat per l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). Les inscripcions es poden formalitzar fins al dilluns 21 d’octubre, a través del correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

L’objectiu d’aquesta tercera edició del premi a la millor poma de la varietat Golden és, sobretot, atorgar reconeixement i estimular la labor que, tant de productors com de tècnics de les centrals hortofructícoles estan duent a terme per oferir al consumidor fruita d’excel·lent qualitat.

El cap de la fruita dolça de JARC-COAG ,David Borda, ha explicat que amb aquest premi es vol donar a conèixer els paràmetres que defineixen una bona poma Golden. Per afegir que el consum de fruita baixa cada any i sovint trobem fruita als lineals que no tenen gust de res perquè el criteri que predomina per omplir-los és l’aspecte i no el sabor. “Amb aquest premi volem que els consumidors siguin capaços d’especificar als comerciants quins paràmetres objectius, quant a dolçor, acidesa, fermesa o suculència, per exemple, vol que tingui la fruita

El jurat estarà format per un grup d’experts de reconeixement i prestigi de l’IRTA i del sector fructícola, que decidirà els aspectes o atributs a valorar, i un panell de 6 panelistes, formats prèviament per l’institut de recerca en la descripció sensorial de la poma pel que fa a l’aspecte, l’olor, la dolçor, l’acidesa, el sabor i la textura.

Finalment, uns 200 fruticultors, que participaran a la celebració anual que JARC organitza per als seus socis, que comptarà amb l’assistència de la Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, faran un tast a cegues de les cinc millors mostres seleccionades. El resultat però no tindrà cap mena d’influència en la decisió final del jurat, que es farà pública a la mateixa jornada, i a través d’una roda de premsa, la pàgina web de l’organització i la seva revista Món Rural.