JARC demana al DARP que pagui la bestreta de la PAC l’octubre

oct. 21, 2019 | Notícies

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha demanat al Departament d’Agricultura que pagui la bestreta del 70% de l’ajut de pagament bàsic, del greening, del complement de joves i de l’ajut del règim de petits agricultors abans de finalitzar el mes d’octubre i que sigui més concret respecte als terminis i percentatges dels imports que ingressarà.

La normativa autoritza l’abonament d’aquests ajuts sol·licitats pels productors durant el període DUN 2019, des del passat dia 16 d’aquest mes. De les nou Comunitats Autònomes que van sol·licitar al Ministerio de Agricultura els fons necessaris per començar a fer efectiu el pagament durant aquests dies, Castella La Manxa, Navarra, Extremadura i Andalusia han ja han iniciat l’abonament de la bestreta als comptes dels agricultors i ramaders. La Comunitat Valenciana, Galícia, Múrcia, Madrid i Castella i Lleó està previst que ho facin durant aquesta setmana.

En alguns casos, a més d’avançar la data de pagament, s’ha augmentat la quantitat ingressada en aquest primer termini. És el cas d’Andalusia, que ha passat d’un 50% (2018) a un 70% enguany.

L’entitat agrària afirma que aquest suport econòmic és molt important per més de 42.000 pagesos, ja que facilita una liquiditat molt necessària per a empreses que sovint reben un preu molt baix pels aliments produïts, a més d’haver patit les conseqüències de la sequera, i els incendis de Ribera d’Ebre, El Segrià i Les Garrigues.