Farts que se’ls culpi de tots els mals

gen. 10, 2020 | Opinió |

Quan la teva professió té com a objectiu la producció d’aliments i tots els teus esforços els dediques a cobrir les necessitats dels altres i en comptes de reconèixer-te l’esforç sents que et menyspreent’acusen dels mals que pateixen, costa d’acceptar, encara que hi ha de reconèixer que som humans i aquestes coses entre humans passen amb certa freqüència.

És el que sol passar als agricultors, com mostra el cas dels alemanys. A finals d’octubre, uns 100.000 agricultors alemanys i 15.000 tractors van sortir al carrer en diverses ciutats i es van bloquejar diverses carreteres per mostrar el seu descontentament i indignació per la política agrària i mediambiental actual de govern.

Els agricultors alemanys es consideren la “columna vertebral de la societat” i són ells els que produeixen aliments els 365 dies de l’any. Van criticar durament el continu augment de normes, com ara la restrictiva legislació sobre l’ús de fertilitzants i la prohibició de determinats fitosanitaris, així com l’atac general als agricultors, tant en premsa com en accions dels animalistes, que dificulta enormement el seu treball diari.

Es queixen també que la política es basa, cada vegada més, en opinions públiques orientades per tendències dominants, en lloc de tenir en compte l’opinió tècnica i científica. Retreuen als mitjans de comunicació alemanys –especialment a les cadenes de televisió públiques– la seva manera d’informar, que consideren tendenciosa i falsa. ¿No els sembla que això mateix està passat a les nostres comarques?

Jesús Domingo