Viticultors i elaboradors es comprometen a equilibrar millor l’oferta i la demanda

gen. 28, 2020 | Notícies

Viticultors i elaboradors s’han compromès a impulsar mesures per equilibrar millor l’oferta i la demanda amb vista a la propera verema, després de la Segona Cimera del Cava convocada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i l’INCAVI a Vilafranca del Penedès.

A la reunió també s’ha acordat una nova cimera pel març per concretar les accions i posar-les en marxa els propers mesos. La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha valorat positivament el resultat de la trobada amb els representants del sector vitivinícola.

Jordà ha posat en valor el fet que a la reunió hi hagi assistit la totalitat del sector i ha remarcat el “compromís” de totes les parts per “fer els deures” i aconseguir els objectius. Bona part de les mesures les haurà d’aprovar i implementar el Consell Regulador de la DO Cava, que ha participat en aquesta cimera tal com ha subratllat la consellera.

Teresa Jordà ha ressaltat la “qualitat” del cava i ha remarcat la voluntat del sector de “seguir treballant per aquest producte que sabem fer tant bé, amb els pagesos i elaboradors”. La cimera ha analitzat les mesures estratègiques que s’han acordat els últims mesos, des de la Primera Cimera del Cava, el passat mes d’agost.

Els assistents a la reunió han valorat positivament haver aconseguit que durant tres anys no es pugui ampliar la superfície de vinyes pel cava i la recent aprovació del pla estratègic per part del ple del Consell Regulador del Cava.