UP alerta de la possible afectació als conreus provocada per les gelades i la calamarsa

març 29, 2020 | Notícies

El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) ha alertat que les gelades i la calamarsa de la matinada del 27 de març han afectat moltes comarques catalanes poden haver causat danys a diversos cultius, entre els quals la fruita de pinyol i de llavor i els ametllers a la plana de Lleida, tot i que caldrà esperar els propers dies per conèixer l’abast dels danys.Foto Segre

Segons ha assenayalat UP en un comunicat, les comarques més afectades per les gelades són el Segrià, les Garrigues, la Noguera, l’Urgell i la Segarra i l’Alta Ribagorça, entre altres. El Segrià i les Garrigues podrien haver patit danys perquè les gelades han durat moltes hores. En algunes poblacions de les Garrigues les temperatures han baixat fins a 4 graus sota zero, fet que podria haver afectat els ametllers, sobretot a les fondalades. A l’Urgell, cal comprovar possibles afectacions a cereals avançats a punt d’espigar.

A l’Alt Empordà hi ha hagut calamarsada, encara que caldrà veure quina afectació ha tingut sobre les plantacions de fruita dolça, sobretot en el conreu de la poma.

A les comarques de la Catalunya Central, com el Solsonès i l’Anoia, l’afectació més important podria ser per a la colza, pèsols i alfals, i als Hostalets de Pierola (Anoia), per a la vinya.