Demanen una sortida per a la carn d’oví i boví davant la caiguda de preus i consum

març 31, 2020 | Notícies

Com a conseqüència de les mesures adoptades per fer front a la pandèmia de la COVID-19, especialment pel tancament d’hotels i restaurants, s’ha produït un fort descens del preu tant de la carn d’oví com de la carn de boví i cabrum en les dues últimes setmanes.

Donada la gravetat de la situació, que no sembla que pugui corregir-se a curt termini, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha enviat una carta al ministre d’Agricultura, Luis Planas, sol.licitant que demani a la Comissió Europa (CE) l’ajut per a l’emmagatzematge privat de carn fresca o refrigerada d’animals de l’espècie bovina de vuit mesos o més i una altra per a la carn d’oví i cabrum.

Aquest ajut està previst en el Reglament europeu d’organització comuna de mercats dels productes agraris, que estableix que en cas que es produeixi una pertorbació de mercat com l’actual, es pugui decidir la concessió d’un ajut per a l’emmagatzematge privat dels productes, amb la idea que una vegada se superi aquesta crisi, puguin incorporar-se de nou al mercat.

La mesura hauria de solucionar el greu problema provocat per la caiguda de preus d’aquestes carns, que en el cas de l’oví és d’un 40%, seguit de prop pel boví i el cabrum, que han adoptat la mateixa tendència. Una reducció que també s’ha produït en el consum d’aquestes carns, que ha caigut de forma estrepitosa.