JARC reclama un protocol sanitari oficial per protegir empleats i empresaris

abr. 15, 2020 | Notícies

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) considera prioritària la publicació d’un protocol sanitari per a la prevenció de riscos laborals davant el coronavirus. Jaume Domènech, cap sectorial de Laboral de JARC, creu que “queden moltes incògnites sense resoldre respecte a l’equip de protecció individual (EPI) que han de fer servir els treballadors”.

A banda de la necessitat urgent de comptar amb un protocol, Domènech constata que els empresaris tenen una gran preocupació per saber on podran adquirir els EPI i quin cost tindran, davant l’escassetat de material del mercat.

JARC alerta d’un doble perill, per una banda, es posa en risc la salut del personal assalariat, i per l’altre l’empresari queda exposat davant d’un possible contagi del treballador pel Covid-19 a què aquest fet sigui considerat com accident laboral.

Malgrat que des de JARC, es facilita la informació de la qual disposem per posar en contacte treballadors demandants de feina i empresaris necessitats de mà d’obra, l’entitat recorda que el Servei d’Ocupació Català es va comprometre a vehicular aquesta gestió i vol que el SOC concreti oficialment quin és el procediment a seguir. L’organització agrària demana que es faci públic amb celeritat donat que en dues setmanes començarà la recollida de la cirera.