UP demana un ajut de ‘minimis’ per al sector del boví de carn

abr. 16, 2020 | Notícies

Unió de Pagesos (UP) ha informat que traslladarà al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya la necessitat d’aconseguir un ajut de ‘minimis’ per al sector boví de carn, amb l’objectiu que ho faci arribar al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), tenint en compte l’afectació que pateix aquest sector arran de la crisi com a conseqüència de les mesures per la COVID-19.

El sindicat agrari ha alertat de la baixada de preus en origen a les llotges, que s’ha accentuat les darreres setmanes, i a la qual se sumen altres factors com els efectes pel tancament d’establiments com hotels i restaurants, la disminució del consum familiar d’aquesta carn i les dificultats per a l’exportació.

UP ha recordat que el preu del quilo canal de vedell frisó menor de 300 quilos ha baixat un 5,81% en comparació amb el mes d’abril del últims cinc anys (2015-2019), segons l’Observatori Agroalimentari de Preus del DARP.

El sindicat també considera imprescindible per als productors que aquests “tinguin coneixement de les dates de pagament dels ajuts del sector, entre els quals el verd i bàsic, el complement per al boví d’engreix, part de les ajudes a zones amb limitacions naturals, el complement per a les explotacions que mantenen vaques alletants i els ajuts agroambientals, a més dels ajuts per a l’agricultura i la ramaderia ecològiques i la recuperació i conservació dels prats de dall”.

Una altra mesura que proposarà a les administracions per pal.liar els efectes de la crisi de la COVID-19 en el sector del boví de carn és “una revisió a l’alça dels aranzels que s’apliquen als productes d’importació de països tercers”, tenint en compte els costos de producció que han de suportar els ramaders en el marc del model productiu de la Unió Europea, que és el més exigent del món.