Creen una App per dur aliments a entitats i col.lectius necessitats

abr. 16, 2020 | Notícies

T‑Systems, filial de serveis digitals de Deutsche Telekom i Mercabarna s’han unit, juntament amb altres partners, per posar en marxa una App (https://t-mercabarnasolidaria.com) que ajudarà a les entitats i col.lectius necessitats durant la crisi de la COVID-19.

T‑Systems ha aportat la tecnologia, mentre que Mercabarna i les empreses d’aquest mercat majorista, els aliments frescos i la capacitat logística i de transport.

Dins de les accions que ja estan realitzant per ajudar durant l’actual crisi sanitària, T‑Systems i Mercabarna han organitzat una trobada de programadors l’objectiu dels quals és el desenvolupament col.laboratiu de software per desenvolupar una aplicació completament operativa que permeti optimitzar la distribució d’aliments frescos a col•lectius necessitats.

Durant 24 hores de programació ininterrompudes, un equip de 20 experts de T‑Systems, amb la col.laboració de directius de Mercabarna, ha creat un banc de productes d’alimentació solidari que connecta l’oferta d’excedents de les empreses majoristes amb la demanda de les entitats socials i amb l’empresa de logística encarregada de transportar aquests aliments al punt de destinació. A més, permet crear perfils per tipus d’empresa (majoristes, transportistes o associacions), i inclou estadístiques de comandes i temps de lliurament, així com un sistema de traçabilitat de les comandes, amb seguiment en temps real per estat i localització.

Participació solidària

El projecte compta amb la col.laboració solidària de dues empreses majoristes de Mercabarna especialitzades en fruites i hortalisses (Frutas Diego Martínez i Hermanos Fernández), així com d’un operador logístic, també amb seu al mercat majorista (TAE Transports).

La primera entitat social que es beneficiarà d’aquesta nova aplicació serà Creu Roja Catalunya (que compta amb 90 punts de distribució repartits per tot el territori català), però es preveu anar incorporant progressivament noves entitats socials.

Segons ha assenyalat el director general de Mercabarna, Josep Tejedo, amb la seva participació en aquesta iniciativa “Mercabarna demostra una vegada més la seva proactivitat i solidaritat per atendre les necessitats dels més vulnerables durant aquesta crisi sanitària i de seguir garantint alhora el subministrament d’aliments frescos a la població”.

Per seva la part, el director general de T‑Systems Iberia, Osmar Pol, ha manifestat que “l’actual crisi de la COVID-19 està deixant clar la importància de la tecnologia per aportar solucions col.laboratives i, des de T‑Systems, hem volgut unir-nos amb el nostre coneixement i capacitat tecnològica per ajudar a millorar en el possible la difícil situació que viuen col•lectius vulnerables. Confiem que aviat sortirem d’aquesta crisi, i creiem que la tecnologia ens ajudarà a aconseguir-ho”.