El DARP posa en valor la tasca de la cadena alimentària en un video

abr. 16, 2020 | Notícies

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha engegat la campanya ‘Gràcies’ a les xarxes socials amb un vídeo per agrair i posar en valor la tasca de la cadena alimentària on s’hi veuen diferents treballadors i treballadores de la producció, transformació, distribució i comercialització.

La consellera Teresa Jordà ha aprofitat per manifestar que “mai estarem prou agraïts als professionals sanitaris, treballadors socials, equips d’emergència i a tots els que estan treballant per mitigar les conseqüències del coronavirus”. Per afegir a continuació que “vull posar en valor especialment la tasca de la pagesia i del sector agroalimentari en general per proveir-nos d’aliments. Des de les ramaderes i les pageses al botiguers, als caixers i caixeres de supermercats o els reposadors… De les cooperatives o la indústria agroalimentària a la distribució comercial. Tanta i tanta gent que treballa aquests dies en condicions molt difícils perquè no ens falti el plat a taula”.

Des de l’inici de l’alerta sanitària, l’etiqueta #CuidemLaNostraPagesia reclama el consum de productes de proximitat en suport al sector, a través de diversos vídeos des de les xarxes socials dels Departament. “Tindrem temps per valorar tot el què en podem aprendre com a societat d’aquesta greu crisi. Però hi ha una cosa clara: hem de retornar a la nostra pagesia tot el que aquests dies està fent per nosaltres. Comprem amb responsabilitat: ara més que mai, prioritzem el comerç local i el producte de proximitat”, ha afirmat Jordà.

D’altra banda i conjuntament amb Prodeca, empresa pública del Departament d’Agricultura, s’ha impulsat la iniciativa social #AlimentsDeProp per posar en posar contacte productors, elaboradors, ramaders i pescadors amb consumidors de Catalunya. Els productors publiquen les seves ofertes a la xarxa social Twitter amb l’etiqueta #AlimentsDeProp, #venc i la #localitat; una manera senzilla de contactar amb possibles compradors.

Cal assenyalar que altres organitzacions, entitats i institucions han activat campanyes similars.